today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Σάρωσε τα βραβεία καλύτερης πόλης ο Δήμος Αργυρούπολη – Ελληνικού

Ο δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης, κατάφερε να κερδίσει τρία βραβεία στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Best City Awards, στην βράβευση που έγινε το βράδυ της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου.

Ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε για τις διακρίσεις που κέρδισε ο δήμος:

«Τρία βραβεία κατέκτησε συνολικά η πόλη μας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Best City Awards με το χρυσό να ξεχωρίζει για την πολιτική μας στο βουνό για τις θερμικές κάμερες».

Επιπλέον, ο κ. Κωνσταντάτος είπε πως, «για όλους εμάς που δίνουμε καθημερινά τον αγώνα τα βραβεία αυτά είναι μια ακόμα ηθική ικανοποίηση δεδομένου ότι ήδη ο Δήμος μας έχει κατακτήσει πολλές πανελλαδικές διακρίσεις»

Τέλος ο δήμαρχος ευχαρίστησε την Δημοτική Ομάδα και το δυναμικό του δήμου καθώς, «φέρνει αυτά τα αποτελέσματα, στους υπαλλήλους μας και φυσικά στους εθελοντές που είναι η ψυχή των παρεμβάσεων μας στο περιβάλλον».

Συγκεκριμένα, ο δήμος κέρδισε βραβεία:

Gold, για το σύστημα επίβλεψης πυρανίχνευσης (κατηγορία: Πυλώνας Α, Liveable City, Ασφάλεια).
Ο δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης ενεργώντας με ευαισθησία, υπευθυνότητα και πολιτική συνέπεια, εγκατέστησε ένα πλήρες αυτοματοποιημένο σύστημα δασοπροστασίας, το οποίο περιλαμβάνει τη λειτουργία 200 υδροβόλων, οι οποίες δρουν προληπτικά καταβρέχοντας την περιοχή, την αγορά ενός πυροσβεστικού οχήματος και τη στελέχωση και εκπαίδευση της εθελοντικής ομάδας δασοπροστασίας.

Το 2018, ο Δήμος μας αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες θωράκισε ακόμα περισσότερο το περιαστικό του δάσος, εγκαθιστώντας υπερσύγχρονες θερμικές κάμερες, οι οποίες σαρώνουν όλη τη δασική έκταση και ειδοποιούν άμεσα την Πολιτική Προστασία του Δήμου σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Silver για την εφαρμογή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (e-voting) για δημοτικά θέματα (κατηγορία Πυλώνας Α, ΤΠΕ & Διακυβέρνηση)
Στο πλαίσιο της συμμετοχικής ψηφιακής δημοκρατίας, ο δήμος μας πρωτοπορεί, εφαρμόζοντας για πρώτη φορά, σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσω ψηφιακής κάλπης.

Με τον τρόπο αυτό ο δήμος εξασφαλίζει το δικαίωμα στον πολίτη να διατυπώνει τη γνώμη του, να συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων, ακόμα και να συνδιαμορφώνει το σχεδιασμό της διοίκησης, χρησιμοποιώντας μέσα που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες.

Bronze για εφαρμογές ΤΠΕ (κατηγορία Πυλώνας Β, Green City, Κτήρια).
Η πρώτη μετατροπή του Σύζευξις από PRI σε SIP Trunking στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αργυρούπολης – Ελληνικού, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει ευχερέστερη προσθήκη επιπλέον τηλεφωνικών αριθμών και καναλιών χωρίς καθυστερήσεις και αλλαγές στο υλικό της υπάρχουσας υποδομής λόγω της μετατροπής του.

Πηγή: ToAerodromio.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ