today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Ουκρανία: Απαγόρευση εισόδου σε Ρώσους άνδρες άνω των 16 ετών

Η Ουκρανία απαγορεύει την είσοδο σε Ρώσους άνδρες πολίτες ηλικίας 16-60 ετών για όσο θα διαρκέσει ο στρατιωτικός νόμος σύμφωνα με τα όσα δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών συνοριακών ελέγχου στη διάρκεια σύσκεψης για θέματα ασφαλείας.

«Από σήμερα, η είσοδος ξένων, κυρίως Ρώσων αρρένων πολιτών ηλικίας 16 έως 60 ετών, περιορίζεται», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας συνοριακών ελέγχων Πέντρο Τσιγκάλ.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος Πέδρο Ποροσένκο. «Η Ουκρανία εισήγαγε περιορισμούς αναφορικά με την είσοδο Ρώσων ανδρών ηλικίας μεταξύ 16 και 60 ετών», έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος σε μήνυμά του στο Twitter.

Εξαιρέσεις θα γίνονται για τις «ανθρωπιστικές περιπτώσεις», όπως για τη μετάβαση στη Ρώσων στην Ουκρανία για μια κηδεία.

Πριν από λίγες ημέρες η Ουκρανία κήρυξε στρατιωτικό νόμο στη χώρα υπό το φόβο μίας πλήρους κλίμακας ρωσικής εισβολής, μετά την αιχμαλωσία τριών πλοίων από το ρωσικό στόλο στον Πορθμό του Κερτς.

Ο στρατιωτικός νόμος έχει επιβληθεί σε 10 περιοχές που συνορεύουν με τη Ρωσία και θα έχει διάρκεια ενός μήνα.

Η νέα εξέλιξη ήρθε εν μέσω φόβων για ενδεχόμενη ρωσική εισβολή μετά την κατάσχεση τριών ουκρανικών πλοίων και 24 ενστόλων στη Μαύρη Θάλασσα το Σαββατοκύριακο.

Η Ουκρανία δήλωσε ότι το περιστατικό ήταν μια καταφανής παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ενώ η Ρωσία από την πλευρά της ισχυρίζεται ότι τα σκάφη παραβίασαν τα χωρικά ύδατά της.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ