today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Η Nissan παρουσίασε “ενεργειακό σπίτι” για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Τί θα λέγατε να είχατε ένα σπίτι, που τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να γίνουν προσωπικά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας; Αυτό δεν ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας, αλλά αποτελεί πραγματικότητα.

Η Nissan παρουσίασε το Nissan Energy Home, όπου ένα πρότυπο σπίτι που δείχνει πως τα ηλεκτροκίνητα οχήματα μπορούν να συνδράμουν στην παροχή ενέργειας για τις ανάγκες ενός σπιτιού. Το πρότυπο σπίτι, που στεγάζεται σε ειδική αίθουσα στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Nissan στην Yokohama, διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες και το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο Nissan LEAF, που παρέχει ισχύ από τη μπαταρία. Το Nissan Energy Home επιτρέπει στους επισκέπτες να μάθουν για το Nissan Energy, το όραμα της εταιρείας για τη σύνδεση μεταξύ κατοικιών, αυτοκινήτων και ηλεκτρικών δικτύων.

Το πρόγραμμα προσβλέπει σ’ έναν συνδεδεμένο κόσμο, όπου οι νέες εξελίξεις στη χρήση μπαταριών και την παραγωγή ενέργειας επιτρέπουν σε σπίτια και οχήματα να αξιοποιούν καλύτερα την ενέργεια και να τροφοδοτούν το ένα το άλλο.

Στην καρδιά του Nissan Energy Home βρίσκεται το σύστημα vehicle-to-home. Το σύστημα αυτό φορτίζει το συνδεδεμένο ηλεκτροκίνητο όχημα, το οποίο στη συνέχεια μοιράζεται την ενέργεια με το σπίτι. Έτσι, κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν ο ήλιος είναι ψηλά, οι ηλιακοί συλλέκτες παράγουν ηλεκτρική ενέργεια και την προσφέρουν προκειμένου να φορτίσει η μπαταρία του Nissan LEAF. Το LEAF αναλαμβάνει το ρόλο μιας μονάδας αποθήκευσης ενέργειας, ενόσω η ηλιακή ενέργεια αξιοποιείται.

Όταν ο ήλιος δύσει, η ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι γίνεται μέσω του Nissan LEAF, προκειμένου να λειτουργήσει ο φωτισμός, ο κλιματισμός, οι τηλεοράσεις, ακόμη και οι συσκευές για μαγείρεμα. Οι ανάγκες ενός τυπικού σπιτιού μπορούν να καλυφθούν χρησιμοποιώντας ένα μικρό ποσοστό της χωρητικότητας της μπαταρίας, αφήνοντας άφθονη ενέργεια διαθέσιμη για οδήγηση. Την επόμενη μέρα ο κύκλος επαναλαμβάνεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ