today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Περιοδεία Δ.Κουτσούμπας στο Καρπενήσι

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ευρυτανία, συναντήθηκε, σήμερα, με τον αντιπεριφερειάρχη Αριστείδη Τασιό, με τον οποίο συζήτησε για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός, ενώ αργότερα επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Καρπενησίου, καθώς και το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νοσοκομείο Καρπενησίου ο Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με το διοικητή, Σταύρο Κουταλιανό, και άλλα μέλη της διοίκησης, καθώς και με το διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, Δημήτρη Καρατσίκη.

Ο Δ. Κουτσούμπας ενημερώθηκε για τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν, σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΚΚΕ, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο να είναι υποστελεχωμένο, να λείπουν βασικές ιατρικές ειδικότητες, όπως είναι για παράδειγμα η ειδικότητα του γαστρεντερολόγου, νοσηλευτές, αλλά και λοιπό προσωπικό. Την ίδια στιγμή και τα περιφερειακά Κέντρα Υγείας, τα οποία είναι κι αυτά υποστελεχωμένα, αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων του νομού για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τονίζουν από το ΚΚΕ.

Αντίστοιχη ήταν η κατάσταση -για την οποία ενημερώθηκε ο Δ. Κουτσούμπας, κατά την επίσκεψή του- και στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων, όπου συναντήθηκε με το διοικητή του, Νίκο Κοντοπάνο και με νοσηλευτικό προσωπικό. Το Θεραπευτήριο, επίσης, παρουσιάζει ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΚΚΕ, ενώ θα έπρεπε να απασχολεί, βάσει του Οργανισμού, 80 άτομα, αυτή τη στιγμή απασχολεί 50 μόνιμους, 6 επικουρικούς, 4 από ΟΑΕΔ. Οι ελλείψεις αφορούν τις ειδικότητες ψυχολόγου, διατροφολόγου, εργοθεραπευτή. Ταυτόχρονα η νέα πτέρυγα του Θεραπευτηρίου δεν έχει αρχίσει να λειτουργεί λόγω των συγκεκριμένων ελλείψεων.

Στις συναντήσεις του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, τόσο με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, όσο και του Θεραπευτηρίου, τέθηκε το επείγον αίτημά τους για την έγκριση των καινούργιων Οργανισμών, ώστε να μπορέσουν να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό, που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν.

Τέλος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Καρπενησίου Νίκο Σουλιώτη, ο οποίος έθεσε τα πολύ έντονα προβλήματα του οδικού δικτύου και της θέρμανσης, λόγω της υψηλής τιμής του πετρελαίου.

Ο Δ. Κουτσούμπας στη συνάντησή του με το δήμαρχο, αλλά και με τον αντιπεριφερειάρχη, ανακοίνωσε την πρόθεση του κόμματος να διαθέσει υλικά από το Ιστορικό Αρχείο του, για την ενίσχυση του μουσείου στις Κορυσχάδες, το οποίο επισκέφθηκε και υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών.

Το απόγευμα στις 6.00 μ.μ. ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ θα παραβρεθεί σε σύσκεψη με φορείς του νομού στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, ενώ το βράδυ στις 8.00 μ.μ. θα μιλήσει σε συνεστίαση της ΚΟΒ Ευρυτανίας, στο κέντρο «Πανόραμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ