today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Επεισόδια μετά την μαθητική πορεία στην Θεσσαλονίκη. Ένταση και στην Αθήνα

Επεισόδια έχουν ξέσπασαν στη Θεσσαλονίκη στην Αριστοτέλους και στην παραλιακή λεωφόρο και στην οδό Μακεδονικής Αμύνης, μετά το τέλος της μαθητικής πορείας.

Όλα ξεκίνησαν όταν oμάδα ατόμων επιχείρησε να σπάσει το φράγμα της αστυνομίας προκειμένου να πλησιάσει σε κατάληψη σε κτήριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ολύμπου με Παπαγεωργίου, από αντιεξουσιαστές.

Οι αστυνομικοί τους απώθησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, ενώ οι νεαροί πετούσαν πέτρες και μπουκάλια. Από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Μαθητές πετούν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούν με τη χρήση κρότου-λάμψης και χημικών, καθιστώντας την ατμόσφαιρα στο σημείο αποπνικτική.

Ενταση επικρατεί και στο κέντρο της Αθήνας. Νεαροί με σφυριά και πέτρες προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα τραπεζών κατά μήκος της Πανεπιστημίου, ενώ οι αστυνομικοί έχουν απαντήσει με χειροβοβμίδες κρότου- λάμψης. Τα επεισόδια στην Αθήνα δεν πήραν έκταση και όλα δείχνουν ότι η κατάσταση βαίνει προς εκτόνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ