Δ.Παπαδημούλης: Η συμφωνία των Πρεσπών θα ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου

485

Τη βεβαιότητα ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα ολοκληρωθεί, αρχικά στην πΓΔΜ εντός του Ιανουαρίου και στη συνέχεια στην Ελλάδα, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε δηλώσεις του στο ενημερωτικό portal «ΜΙΑ» της ΠΓΔΜ, μετά την συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών της γείτονος, Αντρέι Ζερνόφσκι, στις Βρυξέλλες.

Ο Α. Ζερνόφσκι, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Δ. Παπαδημούλη για την εποικοδομητική συμβολή του κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια, στο πλαίσιο της Κοινής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου και της Βουλής της πΓΔΜ, πριν από το δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο portal «ΜΙΑ» της ΠΓΔΜ, η συζήτηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών έγινε «σε πολύ θετικό κλίμα και με πνεύμα συνεργασίας».

«Κοινή διαπίστωση είναι η ανάγκη, αλλά και η αισιοδοξία -και θα προσέθετα η βεβαιότητα- ότι θα ολοκληρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, αρχικά στην ΠΓΔΜ εντός του Ιανουαρίου, και στη συνέχεια στην Ελλάδα. Και από τις δύο πλευρές υπάρχει η απαραίτητη πολιτική βούληση και δέσμευση γι’ αυτό» τόνισε, προσθέτοντας ότι «αυτό θα ενδυναμώσει τόσο τις διμερείς σχέσεις, αλλά και θα δώσει μια νέα δυναμική στην περιφερειακή συνεργασία και ανάπτυξη στην Ν/Α Ευρώπη».

Ο ευρωβουλευτής σημείωσε ότι η συνεργασία των δύο χωρών στην οικονομία, τις υποδομές, την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, θα δώσει απτά αποτελέσματα και θα αποτελέσει παράδειγμα συνεργασίας και συμφιλίωσης για την περιοχή, αλλά και για όλη την Ευρώπη και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα, βγαίνοντας από μια επώδυνη οικονομική κρίση, έχει δείξει ότι αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ανάπτυξης στην περιοχή».