today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Όταν η καρδιά χτυπάει τόσο δυνατά!

*Του Νίκου Αρμένη 

Έχεις ακούσει την καρδιά σου να χτυπά δυνατά; Ναι, ναι! Τόσο δυνατά!

Όπως όταν είσαι ερωτευμένος και αδημονείς να δεις την καλή σου ή τον καλό σου!

Όπως όταν είχες την τύχη, αν είσαι άντρας, να βρίσκεσαι δίπλα στη γυναίκα σου την ώρα της γέννησης του παιδιού σας!

Κι αν είσαι γυναίκα θυμήσου τους χτύπους της καρδιάς σου αυτήν ακριβώς τη στιγμή που ο Κύριος σε ευλόγησε να γίνεις μητέρα! Θυμήσου την πιο μεγάλη ώρα «που γεννιέται η ζωή» όπως λέει και το «διαμάντι» του Άκη Πάνου!*

Σε ξαναρωτάω. Έχεις ακούσει την καρδιά σου να χτυπά τόσο δυνατά;

Όπως τότε που είχες αγωνία και – πίστευες δεν πίστευες στο Θεό – έκανες προσευχές από μέσα σου να βγει το αγαπημένο σου πρόσωπο από το νοσοκομείο..

Όπως τότε που είδες τον χάρο με τα μάτια σου αλλά τον ξεγέλασες. Σε όλους έχει τύχει με κάποιο τρόπο..

Όπως τότε που χάρηκες με την επιτυχία του κολλητού σου..

Αλλά και τότε που η δική του αγωνία για κάτι, έγινε και δική σου.

Όπως τότε που ξαναπάτησες μετά από πολύ καιρό το πόδι σου στον αγαπημένο τόπο των διακοπών σου…

Όπως τότε που αποχαιρέτησες ένα συγγενικό ή τελοσπάντων πολύ αγαπημένο πρόσωπο που «πέταξε» νωρίς στους ουρανούς..

Όπως τότε που άκουσες εκείνο το τραγούδι που σε κάνει πάντα να κλαις.. Ναι, εκείνο που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά σου.. που σε συγκινεί και σε ανατριχιάζει!

Όπως τότε που είδες ξανά τα δάκρυα να τρέχουν ποτάμι από τα μάτια σου γιατί σε αυτή τη σκηνή του «Lavita e’ bella»** που ο μικρός γιος του Roberto Begnini βρίσκει ξανά τη μητέρα του, δεν μπορείς να κρατηθείς κι ας την έχεις δει πάνω από 100 φορές..

Όπως τότε που είδες την Πατουλίδου να λέει «για την Ελλάδα ρε γαμώτο»..

Αλλά και τότε που είδες την Εθνική Ποδοσφαίρου να παίρνει το Euro και την επίσημη αγαπημένη, την Εθνική του μπάσκετ, να παίρνει το ευρωπαϊκό και να το ξαναπαίρνει έχοντας στο μεταξύ νικήσει και την dream teamστο Μουντομπάσκετ..

Όπως τότε που είδες την Πολύζου να σηκώνει την Ελληνική σημαία στην Πόλη και αργότερα να έρχεται 12ηστον κόσμο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, να τερματίζει με το γαλανόλευκο σημαιάκι στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα και να αναβιώνει τον Φειδιππίδειο Άθλο το 2010…!

Όπως τότε που είδες την Τσουμελέκα να γίνεται χρυσή ολυμπιονίκης και φυσικά τον Πύρρο να σηκώνει στα χέρια του το παράπονο όλων των Ελλήνων και να μας κάνει να αισθανόμαστε όλοι γίγαντες σαν εκείνον!

Μπορώ να βρω άπειρα τέτοια παραδείγματα για να εξηγήσω πως ακούω την καρδιά μου να χτυπάει όταν τερματίζω στον μαραθώνιο!

Έτσι χτυπάει! Τόσο δυνατά!

*Η πιο μεγάλη ώρα – 1967

Στίχοι-Μουσική: Άκης Πάνου

 

**La vita e’ bella – Η ζωή είναι ωραία

Ταινία Ιταλικής παραγωγής 1997 με πρωταγωνιστή, σεναριογράφο και σκηνοθέτη τον Roberto Benigni. Ο Ιταλός ηθοποιός πήρε το όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου. Το “La vita e’ bella” βραβεύτηκε επίσης με όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας και μουσικής.

 

*Ο Νίκος Αρμένης είναι δημοσιογράφος και μαραθωνοδρόμος. Εργάζεται ως πολιτικός συντάκτης στον τηλεοπτικό σταθμό Star και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ