today-is-a-good-day
24.4 C
Athens

Χρήστος Μεγάλου στο Bloomberg: Θετικό βήμα προόδου το σχέδιο της Eurobank για τα κόκκινα δάνεια

Το σχέδιο της Eurobank για τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα συνιστά ένα θετικό βήμα προόδου για τον τραπεζικό τομέα και αποδεικνύει ότι υπάρχει  ανθεκτικότητα και αξία, δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ο Χρ. Μεγάλου,  διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς. Τα σχέδια   του ελληνικού ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και της Τράπεζας της Ελλάδος αποτελούν πολύ χρήσιμα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε να μειωθεί σημαντικά το βάρος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων,  σημείωσε.

Την ίδια στιγμή, τα ελληνικά ομόλογα σημείωναν άνοδο με την απόδοση του δεκαετούς να υποχωρεί 16 μονάδες βάσης σε  4,40%,  χαμηλό δύο εβδομάδων, καθώς ο ελληνικός  τραπεζικός δείκτης ανέβηκε περίπου 10%,  με την μετοχή της Eurobank να σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο.

Η Eurobank, με το σχέδιό της για πώληση περίπου 7 δις. ευρώ κόκκινων δανείων και συγχώνευση με την  κτηματομεσιτική εταιρεία Grivalia Properties REIC, δεν περιμένει κρατική βοήθεια.  Οι μετοχές της σημείωσαν σημαντική άνοδο, με αποτέλεσμα να κινηθεί ανοδικά ο ελληνικός τραπεζικός δείκτης.

Έχοντας υποστεί ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από τοποθετήσεις σε ελληνικες τράπεζες, ο Καναδός επενδυτής Prem Watsa εξακολουθεί να πιστεύει ότι η ανάκαμψη θα έρθει σύντομα. Με τη συμφωνία η Fairfax Financial Holdings Ltd. του Watsa γίνεται ο μεγαλύττερος μέτοχος στη νέα τράπεζα με μερίδιο 33%. Ο Watsa που είναι ιδρυτής και πρόεδρος της Fairfax στηρίζει τη συμφωνία παρά το γεγονός ότι τον προηγούμενο Δεκέμβριο υπέστη ζημιές στην Ελλάδα άνω των 600 εκατομ. ευρώ από το 2014.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ