today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Ο ψευτομακεδόνας και ο ψευτοπρίγκηπας. Μια απίστευτη αποκάλυψη από τη Σοφία Βούλτεψη

Τον Ιούνιο του 2017 η ιταλική αστυνομία αποκάλυψε την ύπαρξη ενός… ψευτοπρίγκηπα, ο οποίος αυτοαποκαλείται «πρίγκηψ Στεφάν Τσερνέτικ Μαυροβουνίου και Μακεδονίας» και κυκλοφορεί στα πολυτελή ξενοδοχεία και στα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια, μοιράζοντας τίτλους και παράσημα και τρώγοντας δωρεάν στις δεξιώσεις και στα καλά εστιατόρια!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη*

Ο ψευτοπρίγκηπας τράβηξε το ενδιαφέρον της ιταλικής αστυνομίας τον Ιούλιο του 2016, όταν κατέλυσε σε πολυτελές ξενοδοχείο της Πούλια και κυκλοφορούσε με μια μερσεντές με… σημαιάκια του Μαυροβουνίου και διπλωματικές πινακίδες.   Μετά την αναχώρησή του από το ξενοδοχείο, όπου είχε συναντήσεις με διάφορους επιχειρηματίες και άλλους παράγοντες, ο λογαριασμός εστάλη στην κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, που όμως αρνήθηκε να τον πληρώσει!

Όπως φαίνεται, είχαν πολλοί εξαπατηθεί, ανάμεσα στους οποίους και η Πάμελα Άντερσον, την οποία ο «πρίγκηπας» έχρισε… «κόμισα του Τζίλι» τον Ιούνιο του 2015. Αλλά και ο πρίγκηπας του Μονακό με τον οποίο είχε επίσης φωτογραφηθεί.

Τελικά αποκαλύφθηκε ότι ο «πρίγκηπας» ήταν γεννημένος στην Τεργέστη, κατοικούσε στο Τορίνο, συνελήφθη και ήδη κατηγορείται για διάφορες απάτες, πλαστογραφίες, πλαστοπροσωπίες και άλλα αδικήματα.

Άλλωστε, ο βασιλικός οίκος των Τσερνέτιτς έχει εκλείψει από τον 17ο αιώνα.

Το θέμα είναι ότι ο «πρίγκηψ» συνεχίζει ακάθεκτος παρά τις δικαστικές του περιπέτειες.

Τον Δεκέμβριο του 2017 παντρεύτηκε την Καρόλα (πριγκίπισσα κι’ αυτή) και λίγο μετά γεννήθηκε ο γιος τους… διάδοχος Κωνσταντίνος. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η σύζυγός του δούλευε ως καθηγήτρια σε γερμανικό πανεπιστήμιο και τώρα εργάζεται σε σχολείο στην… Αθήνα!

Και πριν από λίγο καιρό τα βήματά του τον οδήγησαν στα Σκόπια, όπου προφανώς ο Ζόραν Ζάεφ, πρώην δήμαρχος της Στρούμιτσας, ούτε είχε πληροφορηθεί τις εξελίξεις, ούτε γνώριζε ότι δεν υπάρχει πρίγκηπας Μαυροβουνίου και Μακεδονίας – ε, σου λέει, αφού εγώ είμαι «Μακεδόνας» γιατί να μην είναι και αυτός πρίγκηπας; Αφού εγώ είμαι πλαστογράφος της Ιστορίας γιατί κι’ αυτός να μην κάνει πλαστοπροσωπίες;

Έτσι, στις 17 Σεπτεμβρίου 2018, ο Ζάεφ υποδέχθηκε τον ψευτοπρίγκηπα στο κυβερνητικό κτίριο στα Σκόπια και πόζαρε χαμογελαστός με τον Στεφάν να τον… παρασημοφορεί.

Τις φωτογραφίες από την τελετή ανέβασε ο ψευτοπρίγκηπας στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook (σε έναν από τους πολλούς) γράφοντας:

«Η αυτοκρατορική βασιλική οικογένεια Μαυροβουνίου και Μακεδονίας, ο πρίγκηπας Στεφάν, η πριγκίπισσα Καρόλα και ο διάδοχος πρίγκηπας Κωνσταντίνος, είχαν την χαρά και την τιμή να γίνουν επίσημα δεκτοί στο Κυβερνητικό Μέγαρο στα Σκόπια, Δημοκρατία της Μακεδονίας, από τον πρωθυπουργό κ. Ζόραν Ζάεφ».

Ανέβασε και φωτογραφίες από την «τελετή», αλλά και του εαυτού του κάτω από τα αγάλματα των αρχαίων Μακεδόνων βασιλέων!

Για να καταλάβετε με ποιον διαπραγματεύτηκε ο Τσίπρας για την Μακεδονία!

*Η Σοφία Βούλτεψη είναι Βουλευτής Β΄ Αθηνών, πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος, δημοσιογράφος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ