today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Β.Ντομπρόφσκις: Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πει τίποτα στην Κομισιόν για το αφορολόγητο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει ενημερωθεί από την ελληνική κυβέρνηση για σχέδιο αναίρεσης της μείωσης του αφορολόγητου, δήλωσε ο Βάλντις Ντομπρόφσκις σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Ναυτεμπορική».

«Δεν έχουμε ενημερωθεί από τις ελληνικές Αρχές για την παραμικρή αλλαγή στη δρομολογημένη μείωση του αφορολόγητου το 2020», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και διευκρίνισε ότι οι όποιες προσλήψεις στο δημόσιο θα πρέπει να γίνονται ελεγχόμενα και να μην ξεφεύγουν από τα διεθνή σημεία αναφοράς.

Ο κ. Ντομπρόφσκι τόνισε επίσης ότι προϋπόθεση για τη μόνιμη κατάργηση της προνομοθετημένης περικοπής είναι το «πάγωμα» των συντάξεων μέχρι το 2022, καθώς και η συγκατάθεση των πιστωτών προκειμένου να μην τεθούν σε κίνδυνο τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.

Ο κ. αντιπρόεδρος της Κομισιόν, τονίζει με νόημα στη συνέντευξή του ότι η Κομισιόν δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές για την οποιαδήποτε αλλαγή στη δρομολογημένη μείωση του αφορολόγητου το 2020, υπογραμμίζει ως «αγκάθι» τις χαμηλές επιδόσεις της κυβέρνησης στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ιδιωτικό τομέα, και στέλνει το μήνυμα ότι οι όποιες προσλήψεις στο δημόσιο θα πρέπει να γίνονται ελεγχόμενα και να μην ξεφεύγουν από τα διεθνή σημεία αναφοράς.

Ο κ. Ντομπρόφσκι τόνισε, ακόμα, πως δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για αλλαγή των στόχων στα πρωτογενή πλεονάσματα και χαρακτήρισε  προβληματική μακροπρόθεσμα τη συγκράτηση των δημοσίων επενδύσεων.

Τέλος, δήλωσε: στο 13% του ΑΕΠ μέχρι το 2030 η κρατική δαπάνη για τις συντάξεις, ενώ ερωτηθείς για την κρίση της Ιταλίας σε σχέση με την Ελλάδα απάντησε άλλο Ελλάδα, άλλο Ιταλία αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο προστίμων στη Ρώμη.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ