today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Εκλογικά θέματα στο επίκεντρο της συνάντησης Βερβεσού- Χρυσοβελώνη

Συνάντηση με την υφυπουργό Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, είχε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, στην οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την καλύτερη οργάνωση διεξαγωγής των επικείμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, αλλά και των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη συμμετοχή των δικηγορών στην εκλογική διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Βερβεσός έθεσε ζητήματα που αφορούν: 1) Την ανάγκη αύξησης της αποζημίωσης των δικηγόρων που μετέχουν στην εκλογική διαδικασία ως δικαστικοί αντιπρόσωποι, λόγω και της τεραστίας αύξησης του φόρτου εργασίας και 2) την ανάγκη ενίσχυσης των εφορευτικών επιτροπών με πρόσθετη γραμματειακή υποστήριξη, ώστε να γίνει πιο εύκολη και γρήγορη η εξυπηρέτηση των πολιτών που θα προσέλθουν στις κάλπες.

Ακόμη, συζητήθηκαν και άλλα διαδικαστικά θέματα των εκλογών και της συμμετοχής των δικαστικών αντιπροσώπων, όπως η δυνατότητα απρόσκοπτης μετάβασης των δικαστικών αντιπροσώπων στα εκλογικά τμήματα, σεμινάρια ενημέρωσης, άμεση καταβολή των οδοιπορικών εξόδων κ.ά.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολομέλειας των προέδρων, η κ. Χρυσοβελώνη ανέφερε ότι αντιλαμβάνεται και κατανοεί τα θέματα που τέθηκαν και συμφωνήθηκε εκπρόσωπος της Ολομέλειας να μετάσχει στην αρμόδια επιτροπή σχεδιασμού των εκλογικών διαδικασιών του υπουργείου Εσωτερικών.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Χρήστος Στρατηγόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ