today-is-a-good-day
18.5 C
Athens

Συνταξιούχοι: Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου

Ολοκληρώθηκε η πορεία συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων προς τη Βουλή, οι οποίες νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος. Μεταξύ των αιτημάτων τους ήταν η κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις των συνταξιούχων, οι οποίες, όπως είπε, δείχνουν την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν για τα δικαιώματά τους, «γιατί είναι δικές μας οι συντάξεις και θα παλέψουμε, μέχρι το τέλος». Σύμφωνα με τον κ. Κουμπούρη, από τα βασικά αιτήματα είναι να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και ο νόμος Κατρούγκαλου, «να μας δοθούν τα δώρα μας, καθώς και οι συντάξεις μας, οι κύριες και οι επικουρικές». «Θα συνεχίσουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή» δήλωσε ο κ. Κουμπούρης, γνωστοποιώντας ότι, στις 15 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική συγκέντρωση.

Σε ερώτηση σχετικά με τα αναδρομικά, ο κ. Κουμπούρης απάντησε ότι η κυβέρνηση άμεσα πρέπει να δώσει λύση. «Η κυβέρνηση έχει πολιτική ευθύνη να δώσει λύση και να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις για όλους τους συνταξιούχους, ώστε μην τρέχουν για αιτήσεις και να πληρώνουν μεγαλοδικηγορικά γραφεία, για να πάρουμε αυτό που δικαιούμαστε» ανέφερε ο κ. Κουμπούρης. «Οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις φτάνουν, μέχρι και 45%, ενώ οι επικουρικές έχουν μειωθεί, μέχρι και 82%, αφαιρέθηκε το ΕΚΑΣ, τα δώρα και οι συντάξεις χηρείας επανυπολογίζονται με το νόμο Κατρούγκαλο» τόνισε ο κ. Κουμπούρης.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας τους στη Βουλή, οι συνταξιούχοι επέδωσαν ψήφισμα με τις θέσεις και τα αιτήματά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ