today-is-a-good-day
18.6 C
Athens

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια – Συνεχίζονται τα επεισόδια

 Σε πεδίο μάχης έχουν μετατραπεί τα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Τα επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να είναι μια δύσκολη νύχτα για την Αθήνα.

Ομάδες κουκουλοφόρων πετούν βόμβες μολότοφ προς τις ισχυρές  αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Οι κουκουλοφόροι έκαψαν και μία ελληνική σημαία και προκάλεσαν ζημιές, ενώ λίγο μετά τις δέκα οι κουκουλοφόροι άναψαν φωτιά και μέσα στο Πολυτεχνείο.

Eurokinissi

Νέες ρίψεις νερού πραγματοποιεί αυτή την ώρα το ειδικό όχημα της αστυνομίας που βρίσκεται επί της οδού Πατησίων, προς την πλευρά του Πολυτεχνείου, όπου είναι συγκεντρωμένα νεαρά άτομα.

Eurokinissi
Eurokinissi

Οι νεαροί εξακολουθούν να πετούν βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων που από την πλευρά τους κάνουν και πάλι χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Σημειώνεται παράλληλα, σύμφωνα και με την επίσημη ενημέρωση της τροχαίας, ότι έχουν ανοίξει πλέον όλοι οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας, εκτός από την οδό Πατησίων που είναι κλειστή από την Ομόνοια έως την αρχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ωστόσο η κίνηση στα δυο ρεύματα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας διεξάγεται κανονικά.

Eurokinissi

Στα συγκεκριμένα σημεία πετούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ.

Eurokinissi
Eurokinissi

Επεισόδια στη ΓΑΔΑ – Οκτώ προσαγωγές

Νωρίτερα είχαν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια στο ύψος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όταν κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών, αναφέρει το ΑΠΕ.

Eurokinissi

Οκτώ προσαγωγές έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, οι προασαχθέντες οδηγήθηκαν στην κρατική ασφάλεια.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν το μπλοκ των αναρχικών περνούσε από τη διασταύρωση Πανόρμου και Αλεξάνδρας. Τη στιγμή εκείνη, ομάδα ατόμων επιτέθηκε κατά της αστυνομικής δύναμης μπροστά στο σταθμό του μετρό με πέτρες, καδρόνια και πυροσβεστήρες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ