today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Χειμωνιάτικος… Νοέμβρης: Επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αγριεύει ο καιρός με βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά. Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για σήμερα Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού είναι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τα χιόνια στα ορεινά. Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη.

Ειδικότερα, για σήμερα Παρασκευή προβλέπονται:

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα Νησιά του Ιονίου, την Δυτική Πελοπόννησο και από το απόγευμα στα υπόλοιπα τμήματα της. Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν στην Κρήτη.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας που κατά τόπους θα ενταθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής Στερεάς.

Θυελλώδεις ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο

Για το Σάββατο προβλέπονται:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα Νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο και μέχρι το απόγευμα στην Κρήτη. Βαθμιαία, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα επηρεάσουν και τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και από το απόγευμα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς.

Θυελλώδεις άνεμοι 7 με 8 μποφόρ ανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στα πελάγη οι ο ποίοι στο Ιόνιο από αργά το απόγευμα θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Για την Κυριακή προβλέπονται:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Ανατολικού, βαθμιαία του Βορείου Αιγαίου, τις Δυτικές, Κεντρικές και Νότιες ηπειρωτικές περιοχές (κυρίως τα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα). Μετά το μεσημέρι τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Κρήτη και προς το βράδυ στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, τις πρωινές ώρες της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς και από το βράδυ στα ορεινά της υπόλοιπης Μακεδονίας και της Θράκης.

Θυελλώδεις άνεμοι 7 με8 και πιθανώς 9 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη.

Από τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ