today-is-a-good-day
19.4 C
Athens

Σχεδόν το 80% των νέων στη Ρωσία περνάει πάνω από τέσσερις ώρες την ημέρα στο διαδίκτυο

Περίπου το 80% των νέων στη Ρωσία περνάει περισσότερο από τέσσερις ώρες την ημέρα στο διαδίκτυο, ενώ το 30% και πλέον αυτών των νέων περνάει στο διαδίκτυο μέχρι και οκτώ ώρες το εικοσιτετράωρο. Αυτή την εικόνα κατέγραψε δημοσκόπηση που διεξήγαγε ομάδα εμπειρογνωμόνων του Οικονομικού Πανεπιστημίου που βρίσκεται υπό την αιγίδα της ρωσικής κυβέρνησης.

«Η συντριπτική πλειοψηφία της νεολαίας (78%) περνάει στο διαδίκτυο πάνω από τέσσερις ώρες καθημερινά, ενώ από τους νέους αυτούς το 38% περνάει στο διαδίκτυο μέχρι και οκτώ ώρες. Περίπου το 47% των νέων θεωρεί ότι το ιντερνέτ είναι κατά αρχήν το μέσο πληροφόρησης και βαθύτερης επικοινωνίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση των εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση σχεδόν για το 90% της νεολαίας, το ιντερνέτ θεωρείται σημαντική ή αναντικατάστατη πηγή εκπαιδευτικής και επαγγελματικής πληροφόρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας ένα σημαντικό τμήμα της νεολαίας (40%)δηλώνει ότι βρίσκεται αντιμέτωπο με προβλήματα μπούλινγκ στον κυβερνοχώρο, ενώ το 49% θεωρεί ότι είναι πρόβλημα στο διαδίκτυο οι προκλήσεις που αφορούν τις ριψοκίνδυνες προτάσεις που διατυπώνονται από χρήστες του διαδικτύου. Σχεδόν το 91% των νέων θεωρούν αναξιόπιστη την ενημέρωση στο διαδίκτυο, ενώ το 58% των νέων, σχεδόν η πλειοψηφία, νοιώθουν ότι στο διαδίκτυο παραβιάζεται συστηματικά η ασυλία τους.

Σχεδόν το 92% των νέων επισημαίνει το πρόβλημα της χρήσης ενός μη κανονικού λεξιλογίου στο διαδίκτυο, το 69% ισχυρίζεται ότι διαρκώς πραγματοποιούνται επιθέσεις με ιούς, ενώ το 43% θεωρεί πρόβλημα την διάδοση ειδήσεων μέσω διαδικτύου εξτρεμιστικού περιεχομένου.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1500 ατόμων, ηλικίας 15-24 ετών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ