today-is-a-good-day
21.2 C
Athens

Ν.Κεραμέως: Έμπρακτη περιφρόνηση του ΣΥΡΙΖΑ προς τους θεσμούς και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες

«Η κυβέρνηση επιχειρεί επί της ουσίας να ματαιώσει για μια δεκαετία κάθε γενναία αλλαγή του Συντάγματος, επιχειρεί να εργαλειοποιήσει ακόμα και αυτήν την ύψιστη κοινοβουλευτική διαδικασία μόνο και μόνο για να εμποδίσει ένα γνήσιο και απαραίτητο εκσυγχρονισμό του Συντάγματος» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην Ολομέλεια.

Ωστόσο, όπως τόνισε η κ. Κεραμέως, οι συνθήκες υπό τις οποίες επιλέγει η κυβέρνηση να φέρει το ζήτημα της αναθεώρησης του Συντάγματος στην επιφάνεια δείχνει και τις αληθινές προθέσεις της, αφενός να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τη ζοφερή πραγματικότητα την οποία έχει η ίδια δημιουργήσει (την οικονομία, τη συμφωνία των Πρεσπών, τη δραματική επιδείνωση της δημόσιας ασφάλειας, από κυβερνητικά σκάνδαλα) αφετέρου να μπλοκάρει μια πραγματική προσπάθεια εκσυγχρονισμού του κράτους και του Συντάγματος από τη Νέα Δημοκρατία.

«Και αυτό, το ομολόγησε κυνικά ο υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος είπε πως μόνο και μόνο μη συναινώντας σε αυτά που θεωρούνται ότι είναι εμβληματικά τμήματα του νεοφιλελευθερισμού να μπουν στην αναθεώρηση, όπως είναι κατεξοχήν το θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ουσιαστικά εμποδίζουμε την αναθεώρησή τους για δέκα χρόνια μια που το Σύνταγμά μας προβλέπει ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει η ίδια αναθεώρηση πριν περάσουν πέντε χρόνια» ανέφερε η κ. Κεραμέως.

«Η αναθεώρηση που εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό πριν από δυόμισι χρόνια και όλως τυχαίως, εκκινεί εντέλει τώρα, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές και προβλέπεται να διαρκέσει μόλις δύο μήνες. Μόνο και μόνο αυτή η fast track διαδικασία που έχει επιλεγεί συνιστά έμπρακτη απόδειξη της περιφρόνησης του ΣΥΡΙΖΑ προς τους θεσμούς και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες» είπε ακόμη η κ. Κεραμέως.

Καταλήγοντας η κ. Κεραμέως κάλεσε να μπει επιτέλους ένα τέλος στην οπισθοδρόμηση και στην αντιμεταρρύθμιση προσθέτοντας: «Αρκετά μείναμε πίσω εξαιτίας των ιδεοληπτικών αγκυλώσεων. Ας μη χαθεί άλλη μία ευκαιρία. Η ιστορία θα μας κρίνει όλους πάρα πολύ αυστηρά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ