today-is-a-good-day
20 C
Athens

Με το βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα, η Όλγα Κεφαλογιάννη στη Βουλή

Με το βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα “BECOMING Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ” που κυκλοφόρησε χθες ταυτόχρονα σε 31 χώρες,  εμφανίστηκε η Όλγα Κεφαλογιάννη στη συνεδρίαση της Βουλής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Η Βουλευτής και πρώην υπουργός της Ν.Δ. φαίνεται ότι έχει απορροφηθεί από την αναγνωση του βιβλίου, αφού ξεκλέβοντας λίγο χρόνο από τις υποχρεώσεις της, συμπληρώνει την ανάγνωσή του.

foto – eurokinisi

Η Όλγα Κεφαλογιάννη, θεωρείται μια σύγχρονη, αυτοδημιούργητη, φιλελεύθερη πολιτικός. Ίσως γι αυτό στέλνει και πολιτικό μήνυμα αναδεικνύοντας το βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα, που έχει αντίστοιχα χαρακτηριστικά και θεωρείται πρότυπο για εκατομμύρια γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε μια περίοδο όπου οι κοινωνίες συντηρητικοποιούνται, τα ανθρώπινα δικαιώματα αμφισβητούνται και όπου στην Αμερική δεσπόζει το πρότυπο Τράμπ, η Όλγα Κεφαλογιάννη αντλώντας πρότυπα από την Ιστορία της Μισέλ Ομπάμα, στέλνει και αυτή ένα μήνυμα στις γυναίκες της χώρας, προκειμένου να δημιουργήσουν και να αναδείξουν και αυτές τη δική τους Ιστορία.

Το βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα αγκαλιάστηκε, από τη πρώτη μέρα κυκλοφορίας του από εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ οι κριτικοί βιβλίου πιστεύουν ότι αναμένεται να αναδειχθεί σε βιβλίο της χρονιάς, αφού μόνον η  πρώτη του έκδοση κυκλοφόρησε σε 3 εκατομμύρια αντίτυπα.

Με αφορμή το βιβλίο, στο instagram έχει δημιουργηθεί ειδικό hashtag το #IamBecoming όπου γυναίκες, αλλά και άνδρες απ΄όλο τον κόσμο ανεβάζουν τη δική τους Ιστορία.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ