today-is-a-good-day
16.8 C
Athens

Κόντρα Φ.Γεννηματά με Αλ.Τσίπρα και Π.Καμμένο για τον Κ.Σημίτη

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, και των κυβερνητικών εταίρων Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο με φόντο το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ απάντησε στη κυβέρνηση σε έντονο ύφος από το βήμα της Βουλής για την απόπειρα να εμπλακεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε υποθέσεις διαφθοράς.

Η κ. Γεννηματά, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τόνισε: «Είπα προχθές ότι ο πανικός σας προκειμένου να πλήξετε τη δημοκρατική παράταξη, θα σας οδηγήσει να σπιλώσετε μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Είστε αδίστακτοί. Τώρα φτάνετε στον Κ. Σημίτη τον πρωθυπουργό της ΟΝΕ, του Ελσίνκι, της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, των μεγάλων έργων, που άλλαξαν την εικόνα της χώρας. Πάρτε το απόφαση δεν μας αγγίζετε. Αυτά που κάνετε θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ».

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας εκτίμησε πως η κ. Γεννηματά έχει επιλέξει μια μονόπλευρη πολιτική αντιπαράθεση: «Κάνετε κριτική και σε μένα προσωπικά και σε αλλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεπερνά και το πλαίσιο του δικού σας προσωπικού πολιτικού πολιτισμού»

Και συνέχισε: «έχετε ως στόχο τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε πως ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει στρατηγική νίκη της ΝΔ. Επιταχύνετε τη στρατηγική ήττα της παράταξης σας».

Ο Αλέξης Τσίπρας, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην εξουσία γιατί το ζήτησε ο ελληνικός λαός, στον οποίο μετά το δημοψήφισμα τέθηκε στην κρίση του και ο συμβιβασμός με τους εταίρους. «Δεν κάναμε πραξικόπημα, ούτε ήρθαμε με κόλπα, αλλά με εντολή του ελληνικού λαού» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν αισθάνεστε την ανάγκη – ενώ μας κατηγορείτε για αδίστακτους – να ζητήσετε μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και τον κόσμο που σας ψηφίζει» είπε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει πάντως πως «δεν λέμε ότι δεν έχετε κάνει πράγματα ως παράταξη, ή ότι ο Σημίτης δεν έχει κάνει πράγματα, αλλά συμπεριφερθήκατε ως μόνιμοι ιδιοκτήτες και θεωρείτε πως οποίος έχει την εντολή του ελληνικού λαού είναι περιστασιακός ένοικος της εκτελεστικής εξουσίας» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, είπε απαντώντας στην κ. Γεννηματά: «είστε εσείς που εκπροσωπείτε την κλαδική διαρρηκτών και όχι εμείς οι ακροδεξιοί εταίροι!»

«Η κ. Γεννηματά η ίδια, αντί να λέει ότι νομοθετούσε κατά εκείνων που βρίσκονται σήμερα στον Κορυδαλλό, να της θυμίσω ότι ήταν αυτή που προέτρεπε – η ίδια προσωπικά και η κοινοβουλευτική της ομάδα – τον πρόεδρο της επιτροπής, να πει ότι οι λογαριασμοί του Παπαντωνίου ήταν κινητά τηλέφωνα! Αυτοί είναι οι συνεργοί των εγκλείστων σήμερα στον Κορυδαλλό και εκείνων οι οποίοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη! Τις απάτες και τις κλοπές του ΠΑΣΟΚ δεν θα τις ξεχάσει ποτέ ο ελληνικός λαός!» είπε επίσης ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Τώρα η Δικαιοσύνη φτάνει και στην εποχή του Σημίτη. Θα δούμε λοιπόν πόσα απίδια πιάνει ο σάκος! Είστε εσείς που εκπροσωπείτε αυτούς, με την κλαδική διαρρηκτών της ελληνικής πολιτικής σκηνής και όχι εμείς ακροδεξιοί εταίροι».

Στον κ. Καμμένο απάντησε ο κ. Λοβέδος τονίζοντας πως «ο κ. Καμμένος ήταν παρών, ως βουλευτής και υπουργός, όλα τα τελευταία χρόνια. Θέλω να του κάνω μια υπενθύμιση. Το 2010 ή το 2011, η προανακριτική επιτροπή της Βουλής, με πρόεδρο τον νυν βουλευτή της πλειοψηφίας σας τον κ. Μπόλαρη, είναι αυτή η οποία παρέπεμψε τον κ. Τσοχατζόπουλο. Δεν δικαιούστε να μην το θυμάστε γιατί ήσασταν εδώ. Το 2004-2005 δεν είχε βρεθεί ούτε ένας λογαριασμός σχετικός. Συνεπώς οι επιτροπές εκείνες, όλων των κομμάτων και εσείς και η ΝΔ, και τα δύο κόμματα της αριστεράς, εντόπιζαν αδυναμία στοιχείων».

Όταν όμως τα στοιχεία προέκυψαν και οι υποψίες απομακρύνθηκαν από το χώρο μας, και μέσα από θεσμικές διαδικασίες επιτρέψαμε, βοηθήσαμε, δώσαμε όλα τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη, να λειτουργήσει. Θυμάστε πολύ καλά ότι όλες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες, για τους οικονομικούς εισαγγελείς, τους εισαγγελείς διαφθοράς είναι δικές μας νομοθετικές επιβολές, έγιναν το 2010 και το 2011, αυτά για να έχουμε καθαρούς λογαριασμούς», κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ