today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Κώστα Σημίτη

"Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξης μου δεν με αγγίζει"

Σε μια σημαντική αποκάλυψη προχωρούν σήμερα τα ΝΕΑ και η στήλη του Γιώργου Παπαχρήστου, παρουσιάζοντας έγγραφο της Αρχής καταπολέμησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες με το οποίο ζητείται από τις 4 συστημικές τράπεζες το άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη, της συζύγου του, των πρ. Υπουργών Χρυσοχοΐδη και Μαλέσιου καθώς και ενός οπλικού μεσάζοντος.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η έρευνα πραγματοποιείται κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, χωρίς όμως να πιστοποιείται κάποια δικογραφία στην οποία βασίζεται και χωρίς η βουλή να έχει διατάξει (όπως ορίζει το Σύνταγμα, αν η έρευνα ακουμπά πολιτικά πρόσωπα) οποιοδήποτε έλεγχο για οποιαδήποτε υπόθεση στην οποία να εμπλέκεται ή για την οποία να κατηγορείται ο πρ. Πρωθπουργός.

 

Αντίθετα, στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η απόφαση για το άνοιγμα των λογαριασμών του πρ. Πρωθυπουργού ελήφθη στις 30/10/2018, δηλαδή την ημέρα κατά την οποία τα ΝΕΑ αποκάλυπταν το πολιτικό σχέδιο στοχοποίησης του Κ.Σημίτη  από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να εκθέσουν την περίοδο διακυβέρνησή του αλώνοντας τον πολιτικό χώρο της Κεντροαριστεράς.

Ενδιαφέρον στο δημοσίευμα έχει η αναφορά σε «ειδικό γραφείο ερευνών» που έχει προσλάβει το Μαξίμου προκειμένου να συγκεντρώσει «στοιχεία» που «εκθέτουν τους πολιτικούς του αντιπάλους».

Σημίτης: Προαναγγελθείσα η δίωξή μου

Μόλις έγινε γνωστή η εξέλιξη αυτή ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης προέβη σε δηλώσεις τονίζοντας ότι η δίωξή του είναι προαναγγελθείσα, τονίζοντας: «Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας.
Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω.
Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ