today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Ν.Κακλαμάνης: “Κάντε μου πρόταση μομφής. Εσείς μιλάτε για σκοτωμένο εγώ για δολοφονημένο”

«Αν θεωρείτε ότι παραβίασα τον Κανονισμό κάντε μου πρόταση μομφής. Είναι θέμα πολιτικής ουσίας. Εσείς μιλάτε για σκοτωμένο, εγώ μιλάω για δολοφονημένο», φέρεται να είπε σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr ο Νικήτας Κακλαμάνης, μετά τις αιχμές που άφησαν εναντίον τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης για την απόφαση να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην Ολομέλεια της Βουλής, για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Η Νέα Δημοκρατία στήριξε την πρωτοβουλία του κ. Κακλαμάνη, όμως τα υπόλοιπα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ, ΔΗΜ.ΣΥΜ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, επιμένουν πως ήταν λάθος και την Χρυσή Αυγή να λέει πως εκείνη ζήτησε πρώτη την ενός λεπτού σιγή.

Η πλειοψηφία της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής χαρακτήρισε ως πρωτοβουλία που θα έπρεπε να αποφευχθεί, την ενέργεια του Αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Βούτσης ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες θέλησε να κρατήσει τους τόνους χαμηλά λέγοντας πως «ο φίλος μου και άξιος Αντιπρόεδρος Νικήτας προέβη σε μια ενέργεια η πολιτική αποτίμηση της οποίας κατατείνει στο ότι ήταν μια πρωτοβουλία που θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί» το κλίμα στη συνεδρίαση της Διάσκεψης ήταν τεταμένο.

«Από τη στιγμή που οι θέσεις των κομμάτων ήταν γνωστές, που όλοι εκφράσαμε τη λύπη μας στην οικογένεια και που ζητούμε πλήρη διερεύνηση του περιστατικού, η πρωτοβουλία έπρεπε να αποφευχθεί.», πρόσθεσε ο κ. Βούτσης.

Από την πλευρά της η Ένωση Κεντρώων υποστήριξε ότι ζήτημα Κανονισμού δεν υπάρχει αφού ο κ. Κακλαμάνης είχε τη συγκατάθεση του Σώματος ωστόσο θα έπρεπε να υπάρχει ενημέρωση εκ των προτέρων.

 

 

 

Sourcereal.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ