today-is-a-good-day
19 C
Athens

Ν.Δένδιας: Η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλα

Την πρόθεσή του, ύστερα από συνεννόηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, να είναι υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια του Νότιου Τομέα της Αθήνας, ανακοίνωσε σήμερα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, σε ομιλία του με θέμα «Δυνατά, για μια Νέα Αρχή», στο κλειστό γυμναστήριο του Διασχολικού Κέντρου του Δήμου Γλυφάδας.

Ο Νίκος Δένδιας άνοιξε την ομιλία του λέγοντας:«Φυσάει σήμερα στα Νότια, Και φυσάει δυνατά. Φυσάει νεοδημοκρατικά» και συνέχισε εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα είναι η επόμενη, αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στην επιλογή του να είναι υποψήφιος στο Νότιο Τομέα της πρωτεύουσας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε: «Ήρθα σήμερα εδώ για να μοιραστώ μαζί σας ένα καλό νέο. Το καλό νέο είναι, ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δέχθηκε με μεγάλη χαρά την επιθυμία μου να είμαι υποψήφιος εδώ στα Νότια της Αθήνας. Να είμαι υποψήφιος στη μεγαλύτερη, την πιο αναπτυσσόμενη περιφέρεια της χώρας. Την περιφέρεια του ενός και πλέον εκατομμυρίου κατοίκων. Την περιφέρεια που αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση στις εκλογές που έρχονται. Εδώ υπάρχει η μεγάλη αναπτυξιακή πρόκληση, που μπορεί να αλλάζει τη ζωή των πολιτών. Να γίνει παράδειγμα για όλη τη χώρα. Η μεγάλη πρόκληση της ανάπτυξης του Παραλιακού μετώπου και του Ελληνικού. Η μεγάλη πρόκληση της ανάδειξης και προστασίας του ορεινού όγκου του Υμηττού».

Στην ομιλία του ο κ. Δένδιας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι είναι «η χειρότερη κυβέρνηση από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους». Όπως είπε, χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας «έχουν αποτύχει σε όλα. Στη Δημόσια Ασφάλεια, στο Μεταναστευτικό, στην Παιδεία, στην Υγεία, στη Δημόσια Διοίκηση, στην Εξωτερική Πολιτική, στην Προστασία του Περιβάλλοντος, στην Πολιτική Προστασία».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στη Δημόσια Ασφάλεια ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε χαρακτηριστικά:« Η εγκληματικότητα καλπάζει, τα κέντρα των πόλεων, το κέντρο της Αθήνας, μετατράπηκαν σε κάστρα ανομίας, έρμαιο των μπαχαλάκηδων και των αποφυλακισμένων με το νόμο Παρασκευόπουλου. Φτάσαμε στο σημείο αντιεξουσιαστές να κάνουν έλεγχο σε αστυνομικούς. Και φτάσαμε επίσης στο σημείο οι αντιεξουσιαστές να τραυματίζουν αστυνομικούς μέσα στα δικαστήρια χωρίς να συλλαμβάνονται. Ξεμύτισαν πάλι τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Οι μαφίες της νύχτας καθαρίζουν τους λογαριασμούς τους στους δρόμους».

Πέραν της ασφάλειας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας έκανε αναφορά στην ομιλία του και στο ζήτημα της τρομοκρατίας υποστηρίζοντας:«Εμείς δεν αγκαλιάζουμε τους δολοφόνους της 17 Νοέμβρη, όταν βγαίνουν με άδειες από τις φυλακές. Αγκαλιάζουμε τη μάνα του Θάνου Αξαρλιάν, όταν κάνει το μνημόσυνο του αδικοχαμένου παιδιού της. Κρατάμε ζωντανή τη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη, του πολιτικού του μεσαίου χώρου, του κήρυκα της συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων. Αυτοί είμαστε εμείς».

Στα θέματα της οικονομικής πολιτικής, ο κ. Δένδιας σημείωσε: ««Έναν στόχο μόνο πετυχαίνει η Κυβέρνηση: Το πρωτογενές πλεόνασμα. Το προϊόν της ληστρικής φορο-επιδρομής στην τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου, κυρίως όποιου ανήκει στα μεσαία και λαϊκά στρώματα, όποιου τολμάει να έχει ένα σπίτι, όποιου διανοείται να έχει ένα εξοχικό. Στους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές καταλήγει σήμερα ο κόπος και η αποταμίευση του Έλληνα, για να τον μοιράζει ο κ. Τσίπρας με επιδόματα, για να αποφύγει την εκλογική συντριβή».

Τελειώνοντας την ομιλία του ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι η ΝΔ είναι το κόμμα που θέλει να εκφράσει τις ελπίδες όλων των Ελλήνων.

«Στη Νέα Δημοκρατία είμαστε όλοι Καραμανλικοί, Στη Νέα Δημοκρατία είμαστε όλοι Μητσοτακικοί. Στη Νέα Δημοκρατία είμαστε όλοι μαζί. Με πρώτο τον Κώστα Καραμανλή, είμαστε στοιχισμένοι στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, να εμποδίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την πατρίδα μας την πρώτη τριτοκοσμική χώρα της Ευρώπης, τη Βενεζουέλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κοινοβουλευτικός της Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ομιλία του Νίκου Δένδια παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, οι βουλευτές της ΝΔ Αθανάσιος Καββαδάς, Γιώργος Καρασμάνης, Αθανάσιος Μπούρας, Γιώργος Στύλιος, Γιάννης Τραγάκης, οι πρώην υπουργοί, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και Γιάννης Παπαθανασίου, η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και πρώην ευρωβουλευτής, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ο πρώην βουλευτής Σπήλιος Λιβανός, ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο πρώην Γραμματέας Οργανωτικού, Βασίλης Σπανάκης και άλλα στελέχη του κόμματος. Παρευρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού Μιχάλης Σταυριανουδάκης, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι των Δήμων της Νότιας Αθήνας και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ