today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Δ.Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση μπορεί να υπερασπιστεί το εισόδημα των συνταξιούχων

Την άποψη ότι «αν υπάρχει μια κυβέρνηση που μπορεί να υπερασπιστεί το εισόδημα των συνταξιούχων είναι η σημερινή» εξέφρασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος προσθέτοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει δώσει μάχες και πολλές από αυτές επιτυχημένες υπέρ των συνταξιούχων».

Συνεχίζοντας για τις συντάξεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε «απολύτως βέβαιος» ότι δεν θα υπάρξει περικοπή συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου λέγοντας χαρακτηριστικά οτι «αφού ο στόχος (σ.σ. για επίτευξη στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος άνω του 3,5%) επιτυγχάνεται χωρίς την εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων είμαι απολύτως βέβαιος ότι αυτή η θέση μας θα γίνει δεκτή από την Κομισιόν».

Όσον αφορά τις προσλήψεις που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι «καμία από τις πρωτοβουλίες μας δεν θέτει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική πορεία της χώρας. Είναι όλες τους μελετημένες και κοστολογημένες. Δεν πρόκειται για “παροχολογία” αλλά για εφαρμογή μιας στρατηγικής δίκαιης ανάπτυξης».

Μιλώντας για τη συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο χαρακτήρισε «γελοιότητες και χυδαίες τοποθετήσεις τα περί συμπαιγνίας» των δύο υποστηρίζοντας ότι «ο μισθός των κληρικών θα είναι απολύτως εξασφαλισμένος ενώ θα υπάρχει και εποπτεία του ελληνικού κράτους σε σχέση με την αξιοποίηση των κονδυλίων της επιδότησης εκ μέρους του άρα θα υπάρχει και η σχετική εγγύηση».

Επέμεινε με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών ότι «ο ορίζοντας αυτής της κυβέρνησης είναι ο ορίζοντας ολοκλήρωσης της 4ετίας» ενώ επιτέθηκε στο Κίνημα Αλλαγής λέγοντας στο ραδιόφωνο News247 ότι «η κυρία Γεννηματά είχε αρκετές δυνατότητες όλο αυτό το διάστημα να πάρει αποστάσεις από τις προηγούμενες πολιτικές του ΠΑΣΟΚ που το οδήγησαν στην ταύτιση με τη ΝΔ» και ότι «εμείς έχουμε προχωρήσει σε προοδευτικές θεσμικές τομές που καμία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησε να κάνει: Ιθαγένεια, Συμφωνία των Πρεσπών, δικαιώματα συγκεκριμένων κοινωνικών κατηγοριών, όλα αυτά βρήκαν το ΚΙΝΑΛ αν όχι αντίθετο τουλάχιστον αμήχανο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ