today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Τέσσερις προσαγωγές Ελλήνων από τις αλβανικές αρχές στην Κακαβιά

Στην προσαγωγή τεσσάρων Ελλήνων προχώρησαν οι αλβανικές Αρχές στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς με την κατηγορία της υποκίνησης εθνικιστικού και θρησκευτικού μίσους, σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ.

Οι τέσσερις αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι αργότερα, εντός της ημέρας.

Επιπλέον, δεν επετράπη η είσοδος στη χώρα σε 10 ακόμη Έλληνες οι οποίοι φορούσαν μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όσους περνούν τα σύνορα.

Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία τα σύνορα έχουν περάσει μέχρις ώρας 1100 Έλληνες, ενώ υπολογίζεται ότι 2.000 θα παραστούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ήδη, από χτες το βράδυ, είναι σε επιφυλακή και η Ελληνική Αστυνομία, η οποία διενεργεί ελέγχους σε λεωφορεία και ΙΧ αυτοκίνητα που μεταβαίνουν στην Αλβανία. Παράλληλα κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα έχουν στηθεί μπλόκα για τη διενέργεια ελέγχων, ενώ από την άλλη πλευρά των συνόρων γίνονται αντίστοιχες έρευνες από τις αλβανικές Αρχές.

Νωρίτερα τα υπουργεία Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη για όσους Έλληνες βρεθούν στους Βουλιαράτες είχαν κάνει έκκληση στους Έλληνες που μεταβαίνουν στις Βουλιαράτες της Αλβανίας για την κηδεία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, να δείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην οικογένεια και την τελετή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ