today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Δημοκρατικοί: Ο Ντ. Τραμπ κάτι «κάτι κρύβει» με την αποπομπή του Τζεφ Σέσιονς

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ απαίτησε ο Μάθιου Ουίτακερ, ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης, να αυτοεξαιρεθεί από την ευθύνη της επίβλεψης της έρευνας για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, την οποία διενεργεί ο ομοσπονδιακός ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ.

«Με δεδομένες προηγούμενες τοποθετήσεις του, με τις οποίες είχε ταχθεί υπέρ της διακοπής της χρηματοδότησης και της επιβολής περιορισμών στην έρευνα του Μάλερ, ο κ. Ουίτακερ θα όφειλε να αυτοεξαιρεθεί από την επίβλεψή της για τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων του ως υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης», έκρινε ο Σούμερ σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Ξεκάθαρα, ο πρόεδρος (Ντόναλντ Τραμπ) έχει κάτι να κρύψει», συμπλήρωσε ο Σούμερ, λίγες ώρες αφότου ο Ρεπουμπλικάνος αρχηγός του κράτους έκανε σαφές — μέσω Twitter — ότι εξανάγκασε σε παραίτηση τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς.

Ο Ουίτακερ ήταν σχολιαστής του CNN για νομικά θέματα το 2017, όταν είχε γράψει ένα άρθρο γνώμης υπό τον τίτλο «Η έρευνα του Μάλερ για τον Τραμπ υπερβαίνει τα εσκαμμένα», που είχε δημοσιευθεί στον ιστότοπο του τηλεοπτικού δικτύου (1). Σε αυτό, επιχειρηματολογούσε ότι η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα δεν θα πρέπει να επεκταθεί στις προσωπικές οικονομικές δοσοληψίες του Τραμπ ή εκείνες της οικογένειάς του, κρίνοντας ότι σε τέτοια περίπτωση ο Μάλερ θα υπερέβαινε την εντολή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ