today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Σκάνδαλο με την Πράσινη αντιδήμαρχο της Βιέννης Μ. Βασιλάκου

Εκτενές ρεπορτάζ δημοσίευσε η αυστριακή εφημερίδα Österreich για την Πράσινη Αντιδήμαρχο της Βιέννης, Μαρία Βασιλάκου κάνοντας λόγο για πολιτικό σκάνδαλο καθώς η Μαρία Βασιλάκου κατηγορείται για παραμέληση των πολιτικών της καθηκόντων.

Με τίτλο «Αναταραχή για το θέμα των σπουδών της Βασιλάκου» το δημοσίευμα αναφέρει πως από τότε που η Πράσινη Αντιδήμαρχος της Βιέννης, Μαρία Βασιλάκου, ανακοίνωσε τη σταδιακή αποχώρησή της από την πολιτική, η ίδια «παίρνει τον χρόνο της»: επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού της στο φημισμένο London School ofEconomics με επίκεντρο τη διαχείριση του πολεοδομικού σχεδιασμού,

«Έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της που συνδέονται με τις παραδόσεις. Η κατάθεση της διπλωματικής της εργασίας έχει προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο του 2019», σύμφωνα με το γραφείο της πολιτικού, αναφέρει η εφημερίδα.

Τι βολικό!, σχολιάζει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα και συνεχίζει υπογραμμίζοντας πως η αποχώρηση της Βασιλάκου από τη θέση της αντιδημάρχου με μηνιαίες απολαβές ύψους 17.000 ευρώ έχει επίσης προγραμματιστεί για την περίοδο που πρόκειται να οριστεί ο επόμενος προϋπολογισμός για την πόλη της Βιέννης, στα τέλη της άνοιξης του 2019. «Μέχρι τότε η Βασιλάκου χρειάζεται ασφαλώς τα χρήματα: το master της (Executive Master in Cities) κοστίζει 38.000 ευρώ ετησίως, το «κανονικό» master με αντικείμενο τις αστικές πολιτικές (Urban Policies) κοστίζει 16.600 ευρώ ετησίως», τονίζει ο αρθρογράφος, ενώ αναφέρει πως το πολιτικό της γραφείο επιβεβαιώνει πως «η Μαρία Βασιλάκου έχει χρηματοδοτήσει τις σπουδές της ιδιωτικά».

Σύμφωνα με την εφημερίδα η αντιπολίτευση στην πόλη της Βιέννης «αφρίζει» από οργή: «Η Βασιλάκου έχει τον νου της μόνο στις σπουδές της. Δεν παρέστη σε τρεις από τις τέσσερις τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου κι επίσης απουσίασε σε μία από τις δύο συνεδριάσεις της Γερουσίας της πόλης της Βιέννης, από τότε που ανακοίνωσε την αποχώρησή της», τονίζει ο επικεφαλής του Κόμματος των Ελευθέρων στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης της Βιέννης, Johann Gudenus. Εκ μέρους του Λαϊκού Κόμματος, η Elisabeth Olischar δηλώνει επίσης αναστατωμένη: «Οι απουσίες της από σημαντικές συνεδριάσεις είναι γεγονός λυπηρό και εξοργιστικό». Και τα πολιτικά καθήκοντα παραμένουν ανεκτέλεστα: «Λόγω της συχνής απουσίας της Βασιλάκου και της εξαιρετικά καθυστερημένης ανακοίνωσης της αποχώρησής της, πολλά ζητήματα που αφορούν σε σημαντικά θέματα μένουν χωρίς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ