today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Κλίμα επιφυλακτικότητας στις αγορές

Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με την προσοχή στραμμένη στην ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων ενώ επικρατεί επιφυλακτικότητα ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ.

Στις 10:25 ώρα Ελλάδας ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ήταν σχεδόν αμετάβλητος ενώ ο βασικός δείκτης των μετοχών στην ευρωζώνη σημείωσε πτώση 0,1%.

Στο επίκεντρο βρίσκονταν τα εταιρικά αποτελέσματα. Η μετοχή της δανέζικης εταιρίας κοσμημάτων Pandora κατέγραψε βουτιά 8,3% αφού αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις του 2018 για δεύτερο συνεχές τρίμηνο, λέγοντας ότι θα επαναξιολογήσει τη στρατηγική της και θα εφαρμόσει ένα νέο πρόγραμμα μείωσης δαπανών. Η μετοχή της αναμένεται να καταγράψει τη χειρότερη ημερήσια επίδοσή της εδώ και τρεις μήνες.

Η βρετανική εταιρία στοιχηματισμού William Hill σημείωσε βουτιά 6,3% αφού προειδοποίησε ότι τα κέρδη της από τις διαδικτυακές της δραστηριότητες θα πληγούν φέτος και την επόμενη χρονιά από ρυθμιστικές και φορολογικές αλλαγές.

Ο όμιλος σούπερ μάρκετ Morrisons υποχώρησε κατά 3,8% καθώς η αύξηση των τριμηνιαίων πωλήσεων του ήταν ελαφρώς χαμηλότερη των προβλέψεων.

Στον αντίποδα η εταιρία υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού Adecco σημείωσε άλμα 4,6% καθώς τα αποτελέσματά της επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις της αγοράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ