today-is-a-good-day
18.2 C
Athens

Eurogroup: Το πρώτο crash test για συντάξεις και πακέτο ΔΕΘ

Σε λίγες ώρες ξεκινά το κρίσιμο Eurogroup σήμερα στις Βρυξέλλες. Αν και η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην επίσημη ατζέντα αναμένεται, ωστόσο, στο περιθώριο να υπάρξουν συζητήσεις για το φλέγον θέμα των συντάξεων καθώς και για το πακέτο ελαφρύνσεων της ΔΕΘ.

Στη σημερινή συνεδρίαση η ατζέντα προβλέπει συζήτηση για τους εθνικούς προϋπολογισμούς, τις στρατηγικές ανάπτυξης και απασχόλησης, τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την τραπεζική ένωση και φυσικά για την Ιταλία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καλέσει την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του ευρώ να αναθεωρήσει τα σχέδιά της για τον προϋπολογισμό έως τις 13 Νοεμβρίου. Ωστόσο, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζιουζέπε Κόντε, σε δηλώσεις του σε ξένα ΜΜΕ έχει τονίσει επανειλημμένα πως «δεν υπάρχει Plan B».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι ντι Μάιο, σε συνέντευξή του στους FT απέρριψε το ενδεχόμενο αλλαγής των δημοσιονομικών σχεδίων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ιταλικός προϋπολογισμός θα καταστεί «συνταγή» για την αναζωογόνηση ολόκληρης της Ευρώπης.

Οι όποιες αποφάσεις δεν θα ληφθούν σήμερα καθώς Ευρωπαίος αξιωματούχος έχει αναφέρει ότι η απόφαση για τις συντάξεις θα ληφθεί εντός του Νοεμβρίου με μία έκτακτη σύνοδο του Eurogroup.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ