today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Γαλλία: Το Ελιζέ ανακοίνωσε τον θάνατο του Αλέν Σεβαλιέ, ιδρυτή του ομίλου Louis Vuitton

Ο Αλέν Σεβαλιέ, ένας από τους ιδρυτές του μεγαλύτερου παγκοσμίως ομίλου στον κλάδο ειδών πολυτελείας LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), απεβίωσε, ανακοίνωσε το Ελιζέ, το οποίο απέτισε φόρο τιμής σε έναν «οραματιστή».

«Έθεσε την ευφυΐα και το ταλέντο του στην υπηρεσία της πολιτικής και της βιομηχανίας συμβάλλοντας με το όραμα και την αποφασιστικότητά του στο να εγκατασταθεί η Γαλλία στην πρώτη θέση στον τομέα των ειδών πολυτελείας», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το Ελιζέ, χωρίς να διευκρινίζει την ημερομηνία θανάτου ούτε την ηλικία του Σεβαλιέ.

Ο Σεβαλιέ, «Γάλλος γεννημένος στην Αλγερία, που έμεινε μέχρι τέλους πιστός στην ανάμνηση της γενέθλιας γης», σύμφωνα με το Ελιζέ, είναι επικεφαλής του Moët Hennessy, όταν η επιχείρησή του συγχωνεύεται το 1987 με τον όμιλο Louis Vuitton, πρόεδρος του οποίου ήταν τότε ο Ανρί Ρακαμιέ.

Ο νέος όμιλος, με την επωνυμία LVMH, περνά δύο χρόνια αργότερα στα χέρια του Μπερνάρ Αρνό ο οποίος εξακολουθεί μέχρι σήμερα να είναι ο κύριος μέτοχος.

Οι εταιρίες Moët Hennessy και Louis Vuitton «που συναθροίζουν ήδη υπό τη διοίκησή του ορισμένα από τα πιο περίβλεπτα εμπορικά σήμερα στους τομείς των κρασιών και των αλκοολούχων ποτών, της μόδας, της αρωματοποιίας και των καλλυντικών, αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της γαλλικής κομψότητας και φινέτσας», υπογραμμίζει το Ελιζέ.

Όμως, σημειώνει η προεδρία της Δημοκρατίας, ο Σεβαλιέ «ήταν πάνω από όλα ένας άνθρωπος καλλιεργημένος και ελεύθερος, πιστός όχι σε έναν άνθρωπο ή σε ένα κόμμα, αλλά σε ό,τι πίστευε πως ήταν δίκαιο και αληθινό».

Όσο για τον Ανρί Ρακαμιέ, πέθανε τον Μάρτιο του 2003 σε ηλικία 91 ετών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ