today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Στρατιωτικός των ΗΠΑ σκοτώθηκε από Αφγανό στρατιώτη στην Καμπούλ

Στρατιωτικός των ΗΠΑ σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε σήμερα σε μια επίθεση που πραγματοποιήθηκε προφανώς από Αφγανό στρατιωτικό στην Αφγανική πρωτεύουσα Καμπούλ, ανακοίνωσε η υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ αποστολή Αποφασιστική Υποστήριξη.

Η επίθεση αυτή είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά επιθέσεων κατά τις οποίες μέλη των αφγανικών δυνάμεων σκότωσαν συμβούλους των ΗΠΑ ή του συνασπισμού και ακολουθεί τον θάνατο ενός Τσέχου στρατιώτη στη δυτική επαρχία Χεράτ τον περασμένο μήνα.

«Οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης ήταν μέλος των Αφγανικών Δυνάμεων Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας. Οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως ο δράστης σκοτώθηκε αμέσως από άλλα μέλη των Αφγανικών Δυνάμεων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αποστολή υπό την ηγεσία του NATO.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως το περιστατικό διερευνάται και πως η κατάσταση του τραυματία είναι σταθερή, δεν αναφέρεται όμως η ταυτότητα του νεκρού.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις δήλωσε τον Σεπτέμβριο πως η εκπαίδευση και αξιολόγηση των αφγανικών δυνάμεων αναβαθμίζεται προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν επιθέσεις τέτοιου τύπου και πως ορισμένες εκπαιδευτικές και συμβουλευτικές επιχειρήσεις έχουν περιοριστεί ενόσω αποτιμάται η ασφάλεια.

Τον περασμένο μήνα, ο διοικητής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, ο στρατηγός Σκοτ Μίλερ, διέφυγε σώος από επίθεση κατά την οποία ο σωματοφύλακας ενός επαρχιακού κυβερνήτη άνοιξε πυρ εναντίον μιας ομάδας Αμερικανών και Αφγανών αξιωματούχων στη νότια επαρχία Κανταχάρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ