today-is-a-good-day
21.8 C
Athens

Βασιλειάδης: Έως το 2020, δεν μπορεί να φτάσει κανείς τον Πετρούνια

Ένιωσε το χρυσό μετάλλιο πάνω του, πολύ πριν το κρεμάσει, εν τέλει, στο στήθος του, στη σχετική απονομή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής, στην Ντόχα, ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο κορυφαίος Ελληνας αθλητής, με την τέλεση του προγράμματός του στο σημερινό τελικό των κρίκων στη διοργάνωση και τους 15.366 βαθμούς που απέσπασε για την προσπάθειά του, κατάλαβε πως η πρωτιά, για μια ακόμη φορά, ήταν δική του. Γεγονός που αποκάλυψε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), «Πρακτορείο 104,9», ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας,Θανάσης Βασιλειάδης, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά, στο Κατάρ, την προσπάθεια του Πετρούνια.

«Πιστεύαμε ότι το μετάλλιο θα παιχτεί στα 15.250, το βλέπαμε τις τρεις τελευταίες μέρες και από τους άλλους αθλητές, το είδαμε στα προκριματικά. Νιώθαμε ότι εξαρτάται από εμάς… Τελικά, με το 15.366, αντιληφθήκαμε πως ο στόχος επετεύχθη! Το κατάλαβε αμέσως και ο Λευτέρης, λέγοντας πως, πλέον, πάμε για το επόμενο…», ήταν τα λόγια του.

Για τον τραυματισμό του Πετρούνια στον ώμο ο κ. Βασιλειάδης, τόνισε: «Σταθμίστηκε και δουλεύτηκε πολύ το θέμα και ο ίδιος ο Λευτέρης, κάποια στιγμή, είπε ότι είναι λίγο δύσκολο. Δεν μιλήσαμε, σαν Ομοσπονδία, περιμέναμε να τον δει ιατρική ομάδα, τόσο εδώ, όσο και στη Γαλλία που πήγε. Διαπιστώσαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε, χωρίς να προκληθεί επιπλέον βλάβη στον ήδη τραυματισμό θύλακα στον ώμο του και έτσι αποφασίσαμε να αγωνιστεί. Ανέβηκε η ψυχολογία του, αισθανόταν, βέβαια, πόνο, αλλά είπαμε, σήμερα το πρωί, πως το απόγευμα θα είναι η τελευταία φορά που θα πονέσουμε και το αντέχουμε, γιατί είναι μεγάλο το επίτευγμα! Υπάρχει δυνατό επιτελείο δίπλα στον Λευτέρη, τους έχει εμπιστοσύνη, όπως τους έχουμε και εμείς. Ο,τι έχουμε σχεδιάσει ως τώρα, μας έχει βγει».

Κατέληξε λέγοντας: «Η προσοχή μας, από εδώ και πέρα, είναι στο να πάει καλά η χειρουργική επέμβαση, στην οποία θα υποβληθεί τη Δευτέρα (5/11) ο Λευτέρης και να εξελιχθεί, με τον ίδιο τρόπο, στην πορεία και η αποκατάστασή του. Εφόσον όλα πάνε καλά, οι γιατροί μας είπαν πως σε δύο μήνες θα είναι ξανά έτοιμος. Αν ο Λευτέρης είναι καλά, δεν έχει κανένα πρόβλημα. Σε αυτόν τον κύκλο, ως το 2020, δε νομίζω πως μπορεί να τον φτάσει κανείς!».

Ο Λευτέρης Πετρούνιας επιστρέφει σήμερα από την Ντόχα. Αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 21.25.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ