Οι θαυμαστές των Beatles δεν θα δουν στιγμιότυπα της περιοδείας τους στο Τόκιο

153

Στιγμιότυπα από την περιοδεία των Beatles, που είχε κινηματογραφήσει η γιαπωνέζικη αστυνομία το 1966, δεν θα δημοσιοποιηθούν, αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο του Τόκιο, απογοητεύοντας πολλούς θαυμαστές του θρυλικού συγκροτήματος.

Οι δυνάμεις της τάξης είχαν καταγράψει για λόγους ασφαλείας σημαντικές στιγμές της μοναδικής περιοδείας του βρετανικού συγκροτήματος το 1966 στο αρχιπέλαγος. «Όταν ο τυφώνας Beatles χτύπησε την Ιαπωνία», όπως είχε γράψει η Japan Times.

Φανατικοί οπαδοί των Σκαθαριών από τη Ναγκόγια της κεντρικής Ιαπωνίας ζητούσαν επί μακρόν αυτά τα 35 μαγνητοσκοπημένα λεπτά να δοθούν στη δημοσιότητα, αλλά η αστυνομία προβάλλει το επιχείρημα ότι δημιουργεί πρόβλημα η δημοσιοποίηση εικόνων προσώπων τα οποία έχουν κινηματογραφηθεί εν αγνοία τους.

Η αστυνομία είχε προτείνει να δώσει στη δημοσιότητα μια εκδοχή όπου τα πρόσωπα να είναι θολά, κάτι που δεν ικανοποίησε τους θαυμαστές, οι οποίοι κίνησαν τη δικαστική διαδικασία και την έφεραν έως το ανώτατο δικαστήριο, μάταια.

Εικόνες που είχαν μαγνητοσκοπήσει εκείνη την εποχή τα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν γυναίκες σε κατάσταση μεγάλου ενθουσιασμού, όμως οι εικόνες της αστυνομίας είναι μοναδικές και, καθώς έχουν περάσει 50 και πλέον χρόνια, θα είναι αδύνατο να αναγνωριστούν τα πρόσωπα, εκτιμούν αντίθετα οι ενάγοντες.