today-is-a-good-day
13 C
Athens

Frankfurter Rundschau: Σχεδόν το 85% των Ελλήνων έχει αρνητική γνώμη για την Α. Μέρκελ

Η Αθήνα δείχνει συγκρατημένη στην ανακοίνωση της απόφασης της Άνγκελα Μέρκελ να αποσυρθεί.  Ωστόσο, για πολλούς Έλληνες η γερμανίδα Καγκελάριος εξακολουθεί να είναι ένα κόκκινο πανί. Ενσαρκώνει αυτό που αισθάνθηκαν οι Έλληνες πολίτες κατά τη διάρκεια της κρίσης ως «γερμανική επιβολή λιτότητας», αναφέρει σε δημοσίευμά της η Frankfurter Rundschau.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, σχεδόν το 85% των Ελλήνων είχε αρνητική γνώμη για τη γερμανίδα Καγκελάριο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αρχικά ως επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, την είχε περιγράψει ως την «πιο επικίνδυνη πολιτικό στην Ευρώπη», που προκαλεί «κοινωνικό ολοκαύτωμα» στην Ελλάδα. Ως Πρωθυπουργός, όμως, συνεχίζει το δημοσίευμα ο Τσίπρας όχι μόνο έχει μάθει να ζει με τη Μέρκελ, αλλά οι δύο επικεφαλής κυβερνήσεων συχνά μιλούν στο τηλέφωνο, σαν να έχει ενισχυθεί μεταξύ τους η σχέση εμπιστοσύνης. Η εικόνα της Καγκελαρίου έχει αλλάξει και στο ελληνικό κοινό.

Ειδικά με την πολιτική της για τους πρόσφυγες, κέρδισε την αναγνώριση. Ωστόσο, πολλοί Έλληνες δεν λυπούνται ιδιαίτερα για την αποχώρηση της Καγκελαρίου.

Σε δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου, μόνο το 29% εξέφρασε θετική γνώμη για τη Μέρκελ. Στην Ελλάδα, μόνο ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν λιγότερες συμπάθειες, καταλήγει το δημοσίευμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ