today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η δεύτερη μέρα του συνεδρίου της νεολαίας του ΕΛΚ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Το πρωί διεξήχθησαν ομάδες εργασίας με αντικείμενο το πολιτικό πρόγραμμα του YEPP. Έμφαση δόθηκε στους τομείς της οικονομίας, των διεθνών και ευρωπαϊκών υποθέσεων, της ενέργειας, της εκπαίδευσης, της ψηφιακής ατζέντας, της υγείας και του πολιτικού συστήματος.

Μετά το μεσημεριανό διάλειμμα, ακολούθησε εκδήλωση με θέμα «Οι νέοι επιχειρηματίες κατακτούν την ψηφιακή αγορά», με ομιλητές την κ. Ιωάννα Φωτοπούλου, τον κ. Ευάγγελο Κοτσώνη και τον κ. Αλέξανδρος Νούσιας. Αποσπάσματα από τις εισηγήσεις τους:

Ιωάννα Φωτοπούλου: «Τα εφόδια στο επιχειρείν είναι πρώτον η ευγνωμοσύνη για όσα μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει, δεύτερον οι φίλοι και οι συνεργασίες και τρίτον η αποτυχία. Αν μαθαίνετε μέσα από την αποτυχία θα έχετε την πιο γρήγορη ανάπτυξη στον επιχειρηματικό κόσμο. Αν μπορούσα να εντοπίσω ένα και μόνο πρόβλημα στην Ελλάδα, αυτό είναι η φορολογία. Πληρώνω τουλάχιστον το 60% των εσόδων της εταιρείας μου σε φόρους. Παρ’ όλα αυτά ήθελα από πάντα να το κάνω! Αγαπώ της επιχειρήσεις! Και η συμβουλή που δίνω στους νέους είναι να κάνουν αυτό που αγαπάνε! Έχετε γεννηθεί νικητές! Πιστέψτε το!

Ευάγγελος Κοτσώνης: «Όντας μια από τις πιο ελπιδοφόρες λύσεις στον τομέα της διαχείρισης εμπειρίας πελατών, το e-satisfaction είναι η #1 ανθρωποκεντρική πλατφόρμα μάρκετινγκ που επιτρέπει στις eBusinesses να ζητούν από τους πελάτες τους την εμπειρία τους, παρέχοντας εργαλεία για να τους καταλάβουν καλύτερα και ως μοχλό δύναμης μηχανισμούς καμπάνιας για να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη τους.»

Αλέξανδρος Νούσιας: «Το Envolve είναι ένας οργανισμός υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, ο οποίος ιδρύθηκε από τον όμιλο Libra, ο οποίος παρέχει προγράμματα πόρων, εκπαίδευσης και απονομής για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις παγκοσμίως. Η οργάνωση περιλαμβάνει το πρώην βραβείο Ελληνικής Επιχειρηματικότητας (HEA) και το Αμερικανικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (AEA) – προγράμματα που έχουν δηλώσει 35 νικητές από το 2012, υποστηρίζοντας τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.  Επιδιώκοντας μια παγκόσμια κοινωνία όπου όλοι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μπορούν να ευημερήσουν και να αναπτυχθούν, η Envolve δεσμεύεται να αναπτύξει και να καλλιεργήσει επιχειρηματικά οικοσυστήματα, εξασφαλίζοντας ότι οι υπηρεσίες υποστήριξης των επιχειρήσεων είναι πιο εύκολα διαθέσιμες σε διάφορους επιχειρηματίες. Από το 2012 η δραστηριότητα του οργανισμού δημιούργησε πάνω από 1500 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, προσέφερε 4.775.00 ευρώ σε άτοκες χρηματοδοτήσεις γιa start up επιχειρήσεις  των οποίων η αξία υπερβαίνει τα 97.000.000 ευρώ από σήμερα.»

Το απόγευμα οι σύνεδροι επισκέφτηκαν τα γραφεία του κέντρου start-up «EGG», ενημερώθηκαν για τη φιλοσοφία, τους στόχους και τον τρόπο λειτουργίας του και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με Έλληνες startuppers. Η μέρα ολοκληρώθηκε με το προγραμματισμένο δείπνο εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ