today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Οι αλβανικές αρχές ασκούν δίωξη κατά του νεκρού Κ.Κατσίφα

Δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, σχηματίζει ο εισαγγελέας Τιράνων κατά του νεκρού ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα ο οποίος παραμένει άταφος για έκτη μέρα.

Μάλιστα ο πατέρας του θύματος, Ιωάννης Κατσίφας, μεταβαίνει στα Τίρανα, όχι για να παραλάβει τη σορό του παιδιού του, αλλά για να καταθέσει για τη συγκεκριμένη σχηματιζόμενη δικογραφία που θα «ξεκλειδώσει» την παράδοση του νεκρού στην οικογένεια.

Με δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος επισημαίνει πώς συνιστά πρωτοφανή ενέργεια στα παγκόσμια νομικά χρονικά , η αλβανική Δικαιοσύνη να έχει σχηματίσει δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ζητώντας να υπάρξει αντίδραση του νομικού κόσμου σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Παραμένει άγνωστο εάν τελικά παραδοθεί σήμερα στην οικογένεια η σορός του άτυχου νέου ή αν θα συνεχιστεί η κωλυσιεργία των αλβανικών αρχών με στόχο όχι μόνο την συγκάλυψη της υπόθεσης αλλά και το να αποτραπεί το ενδεχόμενο μετατροπής της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας Βορειοηπειρωτών κατά των μεθοδεύσεων των Τιράνων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ