today-is-a-good-day
17 C
Athens

Ξαναξηλώνει την διοίκηση της ΕΡΤ η κυβέρνηση. Ψάχνει τους επόμενους…

Εν μέσω καταγγελιών για λογοκρισία, εξοστρακισμούς και συναλλαγές

Τις παραιτήσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλου, όσο και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Θαλασσινού, ζήτησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, επειδή τα δύο κορυφαία στελέχη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης «δεν ήταν σε θέση να συνεργαστούν αρμονικά», όπως σημείωναν πηγές του υφυπουργού.

Με τον Λ. Κρέτσο να στέλνει το μήνυμα, «η ΕΡΤ συνεχίζει την καλή της πορεία».

Ας σημειωθεί ότι το πρωί, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς είχε πει, «υπάρχει ένας θόρυβος που είναι αναντίστοιχος της προσπάθειας που γίνεται και πρέπει να ληφθούν τα μέτρα για να υπερβούμε την κατάσταση».

Σύντομα το Υπουργείο θα προκηρύξει τις δύο θέσεις ώστε να βρει τους αντικαταστάτες τους.

Χθες ο Βασίλης Κωστόπουλος, σε δηλώσεις του είχε αναφερθεί στο μπάχαλο που επικρατούσε στην ΕΡΤ, ενώ εξαπέλυσε μύδρους εναντίον της προηγούμενης διοίκησης, η οποία, όπως και η τωρινή είναι επιλογή της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η εικόνα λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης όπως την περιέγραψε ο κ. Κωστόπουλος στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θύμιζε εμπόλεμη ζώνη με διοικητικά στελέχη, διευθυντές και συνδικαλιστές να έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, εκτοξεύοντας κατηγορίες και απειλές ο ένας στον άλλον.

Ακολούθησε η κοινή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΔΗΝ, με καταγγελίες για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, αποκλεισμούς δημοσιογράφων, εξοστρακισμούς, λογοκρισία και μεθοδεύσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ