today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Ένας «τρελός» ξεγύμνωσε μια συμμορία

Όσο και αν τα μάτια μας, οι συμμαχίες μας και οι οικονομικές  μας εξαρτήσεις είναι ιστορικά στραμμένες προς στη δύση, άλλο τόσο οι ρίζες μας και η γεωγραφική μας θέση μας κρατούν ομήρους ενός σκοτεινού και ενίοτε βίαιου και αιματοβαμμένου  βαλκανιζατέρ. Σε αυτό το βαλκανιζατέρ δυστυχώς ισχύει ο πανάρχαιος νόμος του ισχυρού και η υπερβολική ευγένεια, ο ραγιαδισμός και η τραβηγμένη από τα μαλλιά διπλωματία αποτελούν ένα καταπληκτικό συνδυασμό μετατροπής σου σε εύπεπτο διαιτητικό  γεύμα στο στομάχι του εκάστοτε βουλιμικού σου γείτονα.

Του Σίμου Χριστοφάκη Σαρρή

Από τα σχέδια κατεδάφισης των σπιτιών των Ελλήνων της Χειμάρρας  από το αλβανικό κράτος το 2017, μέχρι τις συνεχείς τουρκικές παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο και από τη διεμβόλιση  Ελληνικού σκάφους από το τουρκικό ναυτικό, μέχρι την υπογραφή της μειοδοτικής συμφωνίας για το Μακεδονικό και από εκεί μέχρι τη πρόσφατη δολοφονία του βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις αλβανικές ειδικές δυνάμεις,  οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές σε αυτές τις φαινομενικά άσχετες μεταξύ τους ιστορίες και συγκλίνουν σε μια κοινώς παραδεδεγμένη αλήθεια , την ανάγκη διαρκούς και ουσιαστικής εθνικής επαγρύπνησης μακριά από εφησυχασμούς και προτάσσουν τις υποχρεώσεις του κυρίαρχου Ελληνικού κράτους απέναντι στους ομογενείς πληθυσμούς της διασποράς . Καμία ανούσια και γραφική θεωρία συνομωσίας δε μπορεί να περιγράψει με προσήκοντα τρόπο το απλό και συνάμα ευδιάκριτο, πως η φωτιά του «εθνικισμού» σιγοκαίει ακόμα μέσα στις ψυχές των περισσοτέρων λαών της χερσονήσου του Αίμου, οι οποίοι σε καμία των περιπτώσεων δεν αντιμετωπίζουν τους γείτονες τους ως δυνάμει  συμμάχους, μα ως πραγματικούς καταπατητές ενός δικού τους κομματιού κυριαρχίας!

Ερχόμενοι στο περιστατικό της 28ης Οκτωβρίου είναι εύκολα αντιληπτό και σαφές πως ο κυβερνητικός αλβανικός σοβινισμός έδειξε και συνεχίζει να δείχνει μέχρι σήμερα σε όλες τους τις εκφάνσεις το στυγνό μαφιόζικο πρόσωπο του. Νέα στοιχεία και μαρτυρίες βλέπουν διαρκώς το φως της δημοσιότητας ξεκινώντας από τη προκλητική στάση των Αλβανικών αρχών και τις παράλογες απαιτήσεις τους ανήμερα της εθνικής μας  εορτής, καταπατώντας τα διεθνώς κατοχυρωμένα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας και προσπαθώντας να επιτύχουν τεχνηέντως ένταση, την εν ψυχρώ εκτέλεση του Κατσίφα από ελεύθερους σκοπευτές χωρίς τη παραμικρή προσπάθεια αφοπλισμού και σύλληψης του, τη προβολή και διάδοση ενός καθόλου ξεκάθαρου και αμφιβόλου ποιότητας-κατευθυνόμενου οπτικοακουστικού υλικού, την απρεπέστατη δήλωση (προσβολή μνήμης νεκρού-έγκλημα κατά της τιμής κατά τον ελληνικό ποινικό κώδικα) ενός αμφιβόλου ηθικής πρωθυπουργού με πολλούς κρυμμένους σκελετούς στη ντουλάπα του, την αρχική άρνηση και στη συνέχεια τον εξαναγκασμό του Έλληνα ιατροδικαστή σε παρωδία ιατροδικαστικής εξέτασης και τέλος την απόκρυψη και προσπάθεια εξαφάνισης  ουσιαστικών στοιχείων κατά την διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης. Όλα τα παραπάνω δε χωρούν το παραμικρό συμψηφισμό αναφορικά με την όποια συμπεριφορά και τις προθέσεις του εκλιπόντος Κωνσταντίνου , μα καταδεικνύουν έναν ολόκληρο κρατικό μηχανισμό που δρα σα μια συγκροτημένη εγκληματική οργάνωση , ένα αποσαθρωμένο δικαικό σύστημα μιας μπανανίας η οποία έχει την απαίτηση να εισχωρήσει στο άμεσο μέλλον , ως ισότιμο μέλος στην ένωση νομικά εξελιγμένων και συνάμα ανθρωποκεντρικών κρατών-μελών. Στη πολύ απλή ερώτηση

Ποιά τα κριτήρια για να είμαι μια χώρα υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ;

Η απάντηση δε χωρά ερμηνείες μα καταδεικνύει το οφθαλμοφανές για τους «πολυαγαπημένους μας γείτονες».

Για να υποβάλλει υποψηφιότητα μια χώρα πρέπει να είναι ευρωπαϊκή και να συμμερίζεται τις δημοκρατικές αξίες της Ένωσης. Επίσης, χρειάζεται να έχει σταθερούς θεσμούς που να εγγυώνται τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, λειτουργική οικονομία της αγοράς αλλά και την ικανότητα να αναλάβει και να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα του μέλους.(ΠΗΓΗ .lawspot)

Πριν μερικούς μήνες κάποιοι δήλωναν επιδεικτικά πως μετά το Μακεδονικό θα λύσουν και το θέμα με τους Τσάμηδες. Πλέον εκτός κυβέρνησης σέρνουν το πολιτικό τους σαρκίο ένθεν κακείθεν σε ανούσιες συνεντεύξεις, έχοντας υπογράψει προδοτικές συμφωνίες, οι οποίες έχουν ως σκοπό να δεσμεύσουν και ουσιαστικά να καθηλώσουν τις επόμενες κυβερνήσεις από το να προβούν σε διαπραγματεύσεις μείζονος εθνικής σημασίας. Οι πρώην «σύντροφοι» τους και συνεχιστές τους στο πηδάλιο της ετοιμόρροπης χώρας μας ονειρεύονται από κυβέρνηση να γίνουν εξουσία και να καθίσουν στο σκαμνί τους πολιτικούς και ιδεολογικούς τους αντιπάλους, με φτιαχτά σκάνδαλα,  πειραγμένα στοιχεία και κουκουλοφόρους μάρτυρες. Οψόμεθα.

Ο Σίμος Χριστοφάκης Σαρρής είναι Νομικός – Αρθρογράφος

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ