Μυστική σύσκεψη στην Κουμουνδούρου για το χάος στην ΕΡΤ

251
 «Μυστική» συνεδρίαση με επίκεντρο την ΕΡΤ πραγματοποιήθηκε στην Κουμουνδούρου, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Το ζήτημα διοίκησης της ραδιοτηλεόρασης φαίνεται να εξελίσσεται σε «αγκάθι» για κόμμα και κυβέρνηση, καθώς μετά τις δημόσιες βολές του βουλευτή Νίκου Φίλη για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ, νέες «φωτιές» έβαλε και ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Κωστόπουλος, ο οποίος κατήγγειλε ανηλεή πόλεμο εναντίον του και άφησε αιχμές εναντίον της προηγούμενης διοίκησης.
Η εικόνα λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης όπως την περιέγραψε ο κ. Κωστόπουλος κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είναι εμπόλεμης ζώνης όπου διοικητικά στελέχη, διευθυντές και συνδικαλιστές έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα – παραδιοίκησης και αλληλοκαταγγέλλονται. Το μόνο κοινό στοιχείο των αρνητικών πρωταγωνιστών είναι πως έχουν διοριστεί από την παρούσα κυβέρνηση.

«Δεχόμαστε ανηλεή πόλεμο. Αν δείτε τις αποφάσεις μας θα αναρωτηθείτε πως άντεξε αυτή η διοίκηση. Πέρασαν αυτές οι αποφάσεις με την διπλή ψήφο του προέδρου και όλα αυτά όταν οι καταγγέλλοντες δεν είχαν κανένα ενδοιασμό να παρουσιάζονται ως μάρτυρες στα δικαστήρια κατά της ΕΡΤ», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κωστόπουλος για να συνεχίσει «Απέναντι στις καταγγελίες του τίποτα που εκπροσωπούνται επάξια από την επερώτηση της Ν.Δ η διοίκηση προσπαθεί να φτιάξει την ΕΡΤ που θέλουν οι πολίτες και το προσωπικό της».

Η συνεδρίαση δεν ανακοινώθηκε, προφανώς διότι το θέμα προκαλεί εντάσεις και επιχειρείται μία στρατηγική χαμηλών τόνων, ενώ στο τραπέζι έπεσαν και οι εξορμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Επικράτεια.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές έγινε ενημέρωση από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, τον υφυπουργό κ. Κρέτσο, αλλά και την Τασία Χριστοδουλοπούλου, αναφορικά με τη συζήτηση  στην Επιτροπή Θεσμών για την ΕΡΤ και την κατάσταση της ραδιοτηλεόρασης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά την τρίωρη συνεδρίαση, συζητήθηκε και το θέμα με τις περιοδείες και τις εξορμήσεις του κόμματος το επόμενο διάστημα, όπως, επίσης, η Συνταγματική Αναθεώρηση, καθότι την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν τις διαδικασίες.