today-is-a-good-day
19 C
Athens

Μ.Χαρακόπουλος: Ερώτηση για τα περιστατικά βίας από περιθωριακούς χώρους

«Τα απανωτά περιστατικά βίας από περιθωριακούς κύκλους αποδεικνύουν ότι η πολιτική “στοργής” που ακολουθεί η κυβέρνηση απέναντί τους, καθώς και η έλλειψη στήριξης τόσο προς τους αστυνομικούς όσο και προς τους καθηγητές να επιτελέσουν το έργο τους, ουσιαστικά εκκολάπτει την ανομία και την παραβατικότητα. Η παράταση αυτής της απαράδεκτης στάσης μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις» τονίζει ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε επίκαιρη ερώτηση προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Όπως επισημαίνει ο κ. Χαρακόπουλος, «για μα ακόμη φορά, ομάδες του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου καταλύουν τη νομιμότητα και εκθέτουν το κράτος δικαίου. Μετά από την επίθεση από ομάδες κουκουλοφόρων που πέταξαν βόμβες μολότοφ με ανθρωποκτόνο πρόθεση στο Αστυνομικό Μέγαρο Πατρών (06.10.18), το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε την Δευτέρα (15.10.18) εναντίον του ΑΤ Ομονοίας. Το συγκεκριμένο επεισόδιο προκάλεσε τη δικαιολογημένη αντίδραση των αστυνομικών, που διαπιστώνουν ότι βρίσκονται απροστάτευτοι από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου απέναντι στις επιθέσεις των κάθε λογής βανδάλων και μπαχαλάκηδων».

Ο βουλευτής της ΝΔ, υπογραμμίζει επίσης ότι «την ίδια ώρα η γνωστή αναρχική ομάδα του “Ρουβίκωνα”, η οποία τα τελευταία χρόνια ευθύνεται για δεκάδες επιθέσεις και βίαια περιστατικά εναντίον ξένων πρεσβειών, προξενείων, πρεσβευτικών κατοικιών, δημοσιών υπηρεσιών, ιδιωτικών εταιρειών, δικαστηρίων και της ίδιας της Βουλής εγκατέστησε “γραφείο” στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ. Παρά τις αποφάσεις της Κοσμητείας της Σχολής και της, ηρωικής, προσπάθειας των ίδιων των καθηγητών να αποσυρθεί το “γραφείο”, μέλη αυτής της ομάδας με τη βία ξαναβρίσκονται στον ίδιο χώρο. Οι διδάσκοντες της σχολής και όλου του πανεπιστημίου ζήτησαν επανειλημμένως τη βοήθειας της κυβέρνησης, η οποία και σ’ αυτήν την περίπτωση κώφευσε, προφανώς για να μην στενοχωρήσει τις φιλικές της “συλλογικότητες”» καταλήγει ο τομεάρχης της ΝΔ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ