today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Η κυβέρνηση βάζει σε εφαρμογή το “δόγμα Πολάκη”

Την πόλωση, τον διχασμό και τον πόλεμο των εντυπώσεων φαίνεται πως επιχειρεί να επιβάλει στην πολιτική ζωή του τόπου για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν σήμερα Τα Νέα, το Μαξίμου ενεργοποιώντας το «δόγμα Πολάκη» σχεδιάζει να καταθέσει, μέσω των βουλευτών του που μετέχουν στην Εξεταστική για την Υγεία, πρόταση για Προανακριτική για 5 πολιτικά πρόσωπα που έχουν διαχειριστεί το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Υγείας στις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Τα πρόσωπα και οι «κατηγορίες», νέες και παλιότερες, είναι: ο Άδωνις Γεωργιάδης (ΝΔ) για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και τις φερόμενες ως παράνομες 23 προσλήψεις, οι Ανδρέας Λοβέρδος (ΠΑΣΟΚ) και Μάκης Βορίδης (ΝΔ) για την ιδιωτικοποίηση του «Ερρίκος Ντυνάν», ο Μάριος Σαλμάς (ΝΔ) για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος (ΝΔ) για σειρά υποθέσεων, μεταξύ των οποίων τα εμβόλια για τη γρίπη και τα αντιϊκά φάρμακα.

Και επειδή ακούγονται και ψιθυρίζονται πολλά, οι βουλευτές της πλειοψηφίας δεν βρίσκουν απολύτως τίποτα μεμπτό στην θητεία Κουρουμπλή στο υπουργείο Υγείας, γι΄αυτό και δεν θα παραπεμφθεί…

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το πόρισμα θα καταγράψει «πάσης φύσεως ευθύνες» και θα ζητά περαιτέρω διερεύνηση και για το ενδεχόμενο τυχόν ποινικών ευθυνών, για τις οποίες η Εξεταστική είναι αναρμόδια.

Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για μία ακόμα κατασκευασμένη υπόθεση εκτόξευσης λάσπης, από την κυβέρνηση, εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το εις βάρος της κλίμα, εν όψει εκλογών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ