today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Α.Γεωργιάδης: “Λαμογιά του αιώνα” η εκχώρηση του Θριάσιου

Ως την «λαμογιά του αιώνα» χαρακτήρισε την υπόθεση εκχώρησης έκτασης στο Θριάσιο πεδίο σε κοινοπραξία εταιρειών προκειμένου να γίνει εμπορευματικό κέντρο ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης προαναγγέλλοντας ότι η υπόθεση «θα ελεγχθεί μέχρι κεραίας».

Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται η σχετική σύμβαση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε: «Οι αρχικοί όροι του διαγωνισμού προέβλεπαν 20 εκατ. ευρώ προκαταβολή και 235.000 τ.μ. δόμηση. Υπήρξαν 33 ενδιαφερόμενοι και ένας πλειοδότης. Κατοχυρώνεται ο διαγωνισμός και έρχεται η κυβέρνηση δια νόμου – γιατί θα πήγαινε κατευθείαν στον Κορυδαλλό αν δεν το έκανε – και αλλάζει τους όρους του διαγωνισμού ανεβάζοντας την δόμηση στα 970 χιλ τ.μ. και ρίχνοντας την προκαταβολή στα 10 εκατ. ευρώ. Γιατί δεν κάνατε τις αλλαγές πριν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού ώστε να τις γνωρίζουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι; Ποιος είναι ο λόγος που το κάνατε; Πείτε μου μια περίπτωση του παρελθόντος που κάποια κυβέρνηση άλλαξε τους όρους μετά τον διαγωνισμό. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό».

Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ όταν η κυβέρνηση Καραμανλή υπέγραφε συμφωνία με την Cosco για το λιμάνι του Πειραιά λέγοντας: «Διαδηλώνατε στον Πειραιά και ο Δρίτσας έκανε παράταξη με τίτλο «το λιμάνι της αγωνίας». Μην μιλάτε λοιπόν σήμερα για ανάπτυξη. Στην δική μας ιδεολογία κινείστε. Αυτά που φτύνατε τώρα τα γλύφατε. Και καλά να γλείφετε αλλά κάνετε και λαμογιές».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι το Θριάσιο δεν είναι η μόνη «γκρίζα» υπόθεση που βαρύνει την κυβέρνηση θυμίζοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σας έκοψε την σύμβαση για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Μετά την παρέμβαση Κομισιόν η ίδια εταιρεία για την ίδια σύμβαση έδωσε 700 εκατ. ευρώ παραπάνω. Η κυβέρνηση Τσίπρα ήθελε να το δώσει 700 εκατ. ευρώ παρακάτω. Κανείς δεν είπε τίποτα. Ούτε που σας νοιάζει. Η δικαιολογία που είπατε ήταν ότι έκανε λάθος το ΤΑΙΠΕΔ» ενώ εκτίμησε ότι «Και για τη σημερινή σύμβαση θα υπάρξει παρέμβαση από την Κομισιόν. Τέτοια λαμογιά δεν έχει ξανά υπάρξει. Δικά σας είναι τα εκατομμύρια κ. Υπουργέ και τα χαρίζετε; Που τα βρήκατε; Θα εξηγήσετε στο Σώμα με απλό τρόπο γιατί αλλάξατε τους όρους του διαγωνισμού μετά τον διαγωνισμό. Γιατί δεν κάνατε διαγωνισμό από την αρχή».

Σχολιάζοντας τις διαρροές περι προκαταρκτικής επιτροπής για την Υγεία προκειμένου να διερευνηθούν και δικές του ενέργειας ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «ήταν φιάσκο η εξεταστική. Δεν πρόκειται να γίνει προκαταρκτική. Δεν υπάρχει καμία ποινική ευθύνη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ