«Σφαγή» στην ΕΡΤ με βαριές εκατέρωθεν καταγγελίες

916

Για «ανηλεή πόλεμο» που δέχεται καθημερινά η ΕΡΤ έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Κωστόπουλος, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και εξαπέλυσε μύδρους εναντίον της προηγούμενης διοίκησης, επίσης διορισμένης από την σημερινή κυβέρνηση, του Διονύση Τσακνή.

Ο κ. Κωστόπουλος χαρακτήρισε «καταγγελίες του τίποτα», τις επώνυμες καταγγελίες που έχουν γίνει εναντίον της διοίκησης του και περιλαμβάνονται σε επερώτηση της ΝΔ. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί, ότι το κείμενο της συγκεκριμένης επερώτησης υπαγορεύτηκε από στελέχη που προκάλεσαν ανυπολόγιστη ζημία στην ΕΡΤ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, κατηγόρησε την προηγούμενη διοίκηση ότι ολιγώρησε και αδιαφόρησε για κρίσιμες αποφάσεις που θα ενίσχυαν την εταιρεία. «Το “έργο” αυτό επιχειρήθηκε να συνεχιστεί με στελέχη που ήθελαν πολιτική ακινησίας και εσωστρέφειας στην ΕΡΤ», είπε ο κ. Κωστόπουλος.
Ο κ. Κωστόπουλος είπε ότι «η κακή μέρα φάνηκε από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του» και απέδωσε σε σκοπιμότητα και όχι σε αμέλεια, το γεγονός ότι πήγε στο ραδιομέγαρο και «βρήκε το γραφείο του κλειδωμένο».
Είπε επίσης, για τη διοίκηση Τσακνή, ότι η επικρατούσα πρόθεση δεν ήταν η απόκτηση των δικαιωμάτων του Μουντιάλ, του σημαντικού αυτού παγκόσμιου αθλητικού γεγονότος, αλλά η ΕΡΤ θα αρκούνταν σε δικαιώματα για τη μετάδοση κάποιων μόνο αγώνων που θα τα παραχωρούσε ιδιωτικό κανάλι.
Σε αντίθεση με τον ίδιο, που όπως είπε αντέδρασε αποφασιστικά και προχώρησε για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων του Μουντιάλ, όπερ και εγένετο. Ο κ. Κωστόπουλος είπε επίσης ότι η προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ είχε παραιτηθεί και από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων για την απόκτηση της Euroleague. Αλλά και μετά την αποχώρηση του κ. Τσακνή, τον διαδέχθηκε, «μια ομάδα στελεχών που ήθελε να εξασφαλίσει τις θέσεις της στην ιεραρχία της εταιρείας».
Στην ομάδα αυτή «εξέχουσα θέση καταλαμβάνουν εκείνοι που έχουν εξαπολύσει αυτόν τον καιρό κατηγορίες σε βάρος της διοίκησης της ΕΡΤ και έχουν προσφερθεί για τη σύνταξη του κειμένου της επερώτησης των 27 βουλευτών της ΝΔ», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ. «Αρχής γενομένης”, συνέχισε ο κ. Κωστόπουλος, “της αποχαιρετιστήριας επιστολής του κ. Κρίμπαλη, εντεταλμένου συμβούλου προγράμματος, ο οποίος προκάλεσε ανυπολόγιστη ζημία στην εταιρεία» και γι’ αυτό ο ίδιος ο κ. Κωστόπουλος είχε ζητήσει να καταγγελθεί η σύμβασή του.
O κ. Κωστόπουλος αναφέρθηκε στις αποφάσεις που ελήφθησαν επί των ημερών της σημερινής διοίκησης και υπεραμύνθηκε αυτών, ιδίως εκείνων των αποφάσεων για την «επιστροφή του ποδοσφαίρου στην ΕΡΤ», τη μετάδοση των αθλητικών αγώνων που εντάσσονται στα πρωταθλήματα, «αποφάσεων που δεν ξεδόντιασαν την ΕΡΤ αλλά ανέδειξαν τις τεράστιες δυνατότητές της και την προσφορά της στην ελληνική κοινωνία». «Από τους πρώτους μήνες της θητείας της νέας διοίκησης, κάναμε σοβαρά βήματα στην κατεύθυνση της αναδιοργάνωσης της εταιρείας και της αναβάθμισής της», είπε, τονίζοντας ότι «η ΕΡΤ έχει σημαντική προσφορά, παρά τις… άοκνες προσπάθειες εκείνων που επί μήνες υπηρετούσαν πιστά μια πολιτική ακινησίας και εσωστρέφειας που σκοπό είχε την απαξίωση της νέας διοίκησης».
Ο κ. Κωστόπουλος μίλησε για την αύξηση των τηλεμεριδίων της ΕΡΤ ιδίως μετά τη μετάδοση των αθλητικών γεγονότων, η οποία επενέργησε θετικά και στα δελτία ειδήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Είναι ενδεικτικό ότι κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις εννέα το βράδυ έφτασε ακόμη και το 18%, το μεσημέρι στις τρεις στο 16,4%, όπως ανέφερε.