today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Διαγκωνισμός για ένα ρουσφέτι στη Γ.Γ. Ενημέρωσης μετά την κατάργηση των τυπικών προσόντων

Μαθαίνουμε ότι μεγάλος πανικός έχει πέσει στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και ειδικότερα στα Γραφεία Τύπου Εξωτερικού (όπου ως γνωστόν οι θέσεις είναι επίζηλες και καλοπληρωμένες).

Μετά την αιφνιδιαστική τροπολογία που κατέθεσαν οι Παππάς – Κρέτσος πριν λίγο καιρό με την οποία άλλαξε άρδην ο δικής τους έμπνευσης Νόμος 4339/2015 (δηλαδή καταργήθηκε η μοριοδότηση διδακτορικών, μάστερ, δεύτερων πτυχίων και λοιπών “άχρηστων” τυπικών προσόντων) επανήλθαμε στις καλές εποχές όπου η πολιτική ηγεσία θα επιλέξει τους εκλεκτούς της και μέσω μιας διαδικασίας – παρωδίας , που συνίσταται σε συνέντευξη και στη μελέτη του υπηρεσιακού φακέλου θα νομιμοποιηθούν οι επιλογές της.

Μεγάλα θύματα αυτής της διαδικασίας θα είναι φυσικά όσοι δεν έχουν μέσο στον ΣΥΡΙΖΑ, και όσοι δεν έχουν υπηρετήσει ποτέ στο εξωτερικό γιατί δεν θα έχουν φυσικά να επιδείξουν υπηρεσιακό φάκελο και δεν πρόκειται να έχουν και στο μέλλον. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε σε όλους τους εργαζόμενους στο κέντρο η αγωνιώδης προσπάθεια των εκλεκτών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που υπηρετούν στο εξωτερικό από το 2015 να καπαρώσουν μία ακόμα τριετία – τετραετία λόγω των επικείμενων εκλογών φυσικά και της βέβαιης έλευσης της ΝΔ.

Πρώτη από όλους η πρωτεργάτης της δίωξης των συναδέλφων της το 2015, προϊσταμένη γραφείου Τύπου μεγάλης Ευρωπϊκής Πρωτεύουσας, που επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα της στο κομβικό Γραφείο των Βρυξελλών, το οποίο και σήμερα στελεχώνεται  με άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης της.

Το αστείο είναι ότι σε αυτή την προσπάθεια θα κονταροχτυπηθεί με άλλο (μονίμως) ευνοημένο πρόσωπο, που λέγεται ότι έχει ήδη εξασφαλίσει το χρίσμα από την πολιτική ηγεσία αν και έχει λίγα μικρά προβλήματα … με τα γαλλικά του.

Αλλά αυτά βέβαια είναι μικρές λεπτομέρειες που τακτοποιούνται. Πάντως ενδιαφέρον θα έχει το αποτέλεσμα της γιγαντομαχίας. Ενόψει αυτού του ορυμαγδού αιτήσεων από τους ήδη υπηρετούντες στο εξωτερικό οι πιθανότητες είναι ελάχιστες να ξεμείνει καμία θέση για όσους δεν έχουν υπηρετήσει ποτέ έξω.

Όσο για τη Νέα Δημοκρατία.. Κρατάνε ήδη μολύβι και χαρτί και σημειώνουν για να μην τα βρουν μπροστά τους στο μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ