today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Ιταλία: Η κακοκαιρία “βούλιαξε” την Βενετία (φωτό & βίντεο)

Κατά τα 3/4 κάτω από το νερό βρίσκεται η Βενετία, εξαιτίας του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες την Ιταλία. Μεγάλα τμήματα της υπόλοιπης χώρας έχουν πληγεί επίσης με πλημμύρες και ισχυρούς ανέμους που κατέστρεψαν δέντρα και οδήγησαν στον θάνατο 4 ατόμων.

Οι τουρίστες και οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να φορέσουν ψηλές γαλότσες για να περιηγηθούν στους δρόμους τη Δευτέρα, όταν οι ισχυροί άνεμοι ανέβασαν την στάθμη των υδάτων στα 156 εκατοστά, προτού υποχωρήσουν και πάλι. Το νερό νερό πλημμύρισε τα στενά δρομάκια της πόλης ενώ ο δήμος ανακοίνωσε το κλείσιμο της θαλάσσιας μεταφοράς με ταξί και γόνδολες, λόγω της έκτακτης ανάγκης.

Η Βενετία πλημμυρίζει συχνά όταν οι ισχυροί άνεμοι φέρνουν το νερό της λιμνοθάλασσας στην πόλη, αλλά το χθεσινό φαινόμενο ήταν ιδιαίτερα σπάνιο, με το νερό να φτάνει στα μεγαλύτερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2008, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία.
Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπρουνιάνο, δήλωσε ότι μια σειρά από υποθαλάσσια φράγματα που θα ανεγερθούν στη λιμνοθάλασσα, θα εμπόδιζε το φαινόμενο. Το έργο, με το παρατσούκλι Μωυσής, έχει καθυστερήσει πολύ, καθώς περιβάλλεται από υπερβολικές δαπάνες και σκάνδαλα διαφθοράς.

Ο Μπρουνιάνο είπε πως είχε ζητήσει να μιλήσει με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζιουζέπε Κόντε, για να υπογραμμίσει το επείγον του έργου, το οποίο θα έβαζε εμπόδια όταν η παλίρροια θα φτάνει τα 109 εκατοστά. Αυτό συμβαίνει, κατά μέσο όρο, τέσσερις φορές τον χρόνο στη Βενετία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ