today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Η ΕΡΤ στην υπηρεσία της χυδαιότερης Σκοπιανής προπαγάνδας

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η μεγαλειώδης πρόκληση της ΕΡΤ να γράψει τη Fyrom ως MKD, δηλαδή “Makedonia”, στον αγώνα χάντμπολ με την εθνική Ελλάδας, το οποίο λίγο μετά άλλαξε σε FYROM.

 Την αναμέτρηση για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είχε αναλάβει να μεταδώσει η ΕΡΤ, ενώ είχε αποφασιστεί να μην διατεθούν εισιτήρια στο κλειστό της Λυκόβρυσης στην Κοζάνη, αφού η κατάσταση έμοιαζε εκ των προτέρων έκρυθμη.Ωστόσο η ΕΡΤ που λειτουργεί με τους φόρους των Ελλήνων και όχι των Σκοπιανών, δεν απέφυγε την μεγαλοπρεπή γκάφα (;).

Στην κάρτα του το σκορ τα Σκόπια παρουσιάζονταν ως MKD, δηλαδή Μακεδονία, γεγονός που έγινε άμεσα αντιληπτό και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Το τηλεφωνικό κέντρο τόσο στην Αγία Παρασκευή, όσο και στη Θεσσαλονίκη πήρε “φωτιά”, από αγανακτισμένους πολίτες.

Λίγο μετά το όνομα στην κάρτα άλλαξε και αναγραφόταν ως FYROM, όπως είναι και το προσωρινό όνομά της.

Πάντως, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πηγές,η αναγραφή του ονόματος των Σκοπίων ως Μακεδονία είχε υποδειχθεί με “άνωθεν εντολή”!

Σύμφωνα με πληροφορίεςμ το θέμα πρόκειται να απασχολήσει και το ΕΣΡ, χωρίς να αποκλείονται βαριές καμπάνες στη διοίκηση της κρατικής tv.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ