today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

Έλα μωρέ τώρα…

Γράφει ο Πέτρος Μποτσαράκος

Έσπασε η σιωπή των δύο πρώτων 24ώρων μετα την βόμβα του Κοτζιά πως ο Καμμένος είπε στο περιβόητο υπουργικό συμβούλιο ότι «η κυβέρνηση παίρνει χρήματα από τον Σόρος για να εξαγοράζει ξένους».

Αλλα αντί να δοθούν καθαρές εξηγήσεις, το τοπίο θόλωσε ακόμη περισσότερο. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Στάρ ότι η αναφορά του στον Σόρος αφορούσε στο υπουργείο Εξωτερικών και την συνεργασία του με εταιρία έκδοσης βίζας! Δηλαδή τα έκανε ακόμη χειρότερα. Ταύτισε ειδικά τον Νίκο Κοτζιά με τον Τζόρτζ Σόρος.

*Γράφει ο Πέτρος Μποτσαράκος

Τώρα το μπαλάκι είναι στο τερέν του πρώην υπουργού Εξωτερικών. Διαστρέβλωσε ή όχι τα λεγόμενα Καμμένου; Συνεργάστηκε ή όχι με εταιρία του Σόρος; Οι παριστάμενοι στο υπουργικό συμβούλιο, συνάδελφοι του κυρίου Καμμένου και πρώην συνάδελφοι του κυρίου Κοτζιά, δεν μας διαφώτισαν, απέφυγαν να πουν ξεκάθαρα τι συνέβη και θόλωσαν ακόμη περισσότερο τα νερά.

Ο Χρήστος Σπίρτζης που καθόταν μια θέση πιο δίπλα από τον Νίκο Κοτζιά είπε ότι δεν άκουσε τον Καμμένο να λέει τέτοια πράγματα. Πως ο Κοτζιάς τα άκουσε; Και γιατι ο Καμμένος επιμένει ότι τα είπε έστω κι αν δίνει μια διαφορετική εκδοχή;

Κι ο Αλέξης Χαρίτσης τα μπέρδεψε ακόμη περισσότερο. Είπε ότι όλα αυτά είναι εκτός πραγματικόττας! Ποια; Αυτά που είπε ο Κοτζιάς ότι είπε ο Καμμένος ή αυτά που πραγματικά είπε ο Καμμένος…

Μιλάμε για μεγάλο μπέρδεμα.

Κανείς μέσα στο υπουργικό δεν απάντησε στον Π.Καμμένο και κανείς δεν έδωσε εκ των υστέρων μια καθαρή εξήγηση μια σαφή απάντηση.Πώς εξηγούνται όλα αυτα;

Η πρώτη περίπτωση είναι να θεωρούν ανάξια λόγου όσα είπε ο υπουργός Άμυνας και ανούσια οποιασδήποτε απάντησης. Αν συμβαίνει αυτό όμως πως μπορούν να εμπιστεύονται σε ένα τέτοιο πρόσωπο το χαρτοφυλάκιο της Άμυνας…

Η δεύτερη περίπτωση είναι να έχει κάποιος η κάποιοι τη φωλιά τους λερωμένη, τωρα ή παλιότερα ή να υποπτεύονται ο ένας τον άλλον ότι κάτι μπορεί πράγματι να έχει συμβεί.

Και η τρίτη και χειρότερη περίπτωση είναι όσα πραγματικά είπε ο Καμμένος να είναι αλήθεια. Αυτό όμως δεν θέλω με τίποτα να το πιστέψω.

Αλλά θα μου πείτε, δεν είναι και το πρώτο απίστευτο που συμβαίνει με αυτή την κυβέρνηση. Εδώ και 3,5 χρόνια, από μέρα σε μέρα, ακούγονται όλο και πιο τραβηγμένες ιστορίες και συμβαίνουν πράγματα που ξεπερνούν ακόμη και την πιο ζωηρή φαντασία. Κι ύστερα όλα κυλούν σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Μιθριδατισμός σε όλο του το μεγαλείο. Αλλιώς δεν εξηγείται να σκάει βόμβα και να μην κουνιέται φύλλο.

Μιθριδατισμός μέσα στο υπουργικό συμβούλιο αλλά και έξω σε μας που μαθαίνουμε εκ των υστέρων όσα συνέβησαν.

Στο ίδιο έργο θεατές κάθε τρεις και λίγο. Απαθής, ίσως και ανήμποροι. Μάθαμε ότι φλέρταραν με την έξοδο από το ευρώ και τελικά έκλεισαν τις τράπεζες και έφεραν αβάσταχτες δεσμεύσεις με υπερταμειο , νεο δάνειο και νεο μνημόνιο.

Ότι άνοιξαν τα σύνορα και δημιούργησαν κολαστήρια με παγκόσμια πρωτιά όπως η Μόρια. Άνοιξαν τις φυλακές να βγουν βαρυποινιτες και μετά οι τρομοκράτες.

Έδωσαν μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς. Έφεραν τον Ερντογάν στο Μαξίμου να θέσει για πρώτη φορά δημόσια όλη την ατζέντα των διεκδικήσεων του.

Έδωσαν ξανά άσυλο σε εγκληματίες και συμμορίες μέσα στα Πανεπιστήμια.

Φαλίρισαν τη ΔΕΗ.

Έδιωξαν όλες τις μεγάλες εταιρίες και μπλόκαραν όλες τις επενδύσεις.

Φτάσανε τους φόρους και τις εισφορές στο 70% του εισοδήματος.

Άφησαν απλήρωτο τον ιδιωτικό τομέα. Σχεδιάζουν και υλοποιούν πολιτικές διώξεις και παρεμβαίνουν στην Δικαιοσύνη.

Λογικό, μετα απο όλα αυτά να λέει κι ένας υπουργός μέσα στο υπουργικό ότι η κυβέρνηση ή ένα υπουργείο τα παίρνει από τον Σόρος και η ζωή να συνεχίζεται κανονικά … Νομίζω οτι εδώ ταιριάζει γάντι η κορυφαία φράση που χρησιμοποιεί πρωτοκλασάτος της κυβέρνησης:

«Ελα μωρε τώρα….»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ