today-is-a-good-day
21.2 C
Athens

Πολιτικό μήνυμα με… ιατρική γνωμάτευση!

Η σαρωτική νίκη των προερχόμενων από τη Ν.Δ. υποψηφίων στις εκλογές των ιατρικών συλλόγων της χώρας, είναι απολύτως αντιπροσωπευτική του κλίματος που επικρατεί στην κοινωνία και προμηνύει κίνδυνο πανωλεθρίας του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εθνικές εκλογές.

*Tου Βαγγέλη Μωυσή

Το πρόβλημα που αντικατοπτρίζουν για το ΣΥΡΙΖΑ τα αποτελέσματα στις ιατρικές εκλογές, δεν είναι απλά αριθμητικό. Ποσοστά  8% από 15% στις προηγούμενες ιατρικές εκλογές για την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσαν ακόμα και …ικανοποιητικά να θεωρηθούν στην παρούσα συγκυρία.

Το ζήτημα είναι ποιοτικό.

Οι γιατροί και ιδιαίτερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί μαζί με τους ελεύθερους επαγγελματίες άλλων κλάδων, υπάγονται στις κοινωνικές εκείνες ομάδες που ενώ έχουν μακρά παράδοση «φιλελεύθερου» προσανατολισμού, είχαν «τιμωρήσει» τη ΝΔ το 2014, στέλνοντας το ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Η ιατρική κάλπη φέτος, επικύρωσε το «ρεύμα» επιστροφής αυτών των κοινωνικών ομάδων, στις τάξεις της Ν.Δ. ερμηνεία με διπλή επιβεβαίωση αν αναλογιστεί κανείς και τα πρόσωπα που «πρωταγωνιστούν». Πρόσωπα όπως ο Γιώργος Πατούλης, μια προσωπικότητα με έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά, δήμαρχος Αμαρουσίου και εν δυνάμει υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής. Ή όπως ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο απερχόμενος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, που έλαβε σαρωτική υποστήριξη για τα όργανα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και περιλαμβάνεται στα ονόματα που ακούγονται για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα με …ιατρική γνωμάτευση.  Το μήνυμα αυτό, αφενός καθιστά επισφαλείς της δημοσκοπικές εκτιμήσεις που δείχνουν το ΣΥΡΙΖΑ να κρατιέται σε σχετικά υψηλά ποσοστά, μόνο 10 μονάδες πίσω από τη ΝΔ. Η σωρευτικές ιδιότητες των «εκλογικών ρευμάτων» έχουν τη δυνατότητα να πολλαπλασιάζουν στην κάλπη την τελική έκφραση των πολιτών, ιδιαίτερα όταν αυτή έχει χαρακτηριστικά έντονης αποδοκιμασίας.

Και όσο μεσολαβεί χρόνος ως τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα θα μπορέσει να αντιστρέψει αυτό το «ρεύμα» που τείνει να λάβει… χειμαρρώδη ορμή.

Πολιτικό μήνυμα όμως, οφείλει να λάβει και η ΝΔ, τόσο για το όποιο διάστημα υπολείπεται ως τις εκλογές, όσο και για την επόμενη μέρα.

Το μήνυμα, πως οι περισσότερες κοινωνικές ομάδες πλέον, με τη δυνατότητα διάχυσης και συντονισμού που παρέχουν το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν υψηλό δείκτη μαζικότητας έκφρασης. Συνεπώς, η «συμφωνία αλήθειας» με την οποία πολιτεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επιδέχεται αστερίσκους.

Κάθε κοινωνική ομάδα, θέλει απέναντί της μια Πολιτεία που να συζητά και να εφαρμόζει πολιτικές με συνέπεια, σοβαρή διαβούλευση και κυρίως συνέχεια μεταξύ των αντιπολιτευτικών λόγων και των κυβερνητικών έργων του ιδίου πολιτικού φορέα.

Τα «ξείπα» τιμωρούνται πλέον το ίδιο μαζικά και εύκολα, που επιβραβεύονται τα «είπα»….

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ