today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Κ.Μπακογιάννης: Οικονομική ενίσχυση για θέρμανση σε ευάλωτες οικογένειες

Την οικονομική ενίσχυση οικογενειών για την αγορά καύσιμης ύλης θέρμανσης, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ενόψει της έναρξης της χειμερινής περιόδου, στο πλαίσιο της υλοποίησης της δράσης «Ζεστή Κατοικία», με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η δράση αυτή εντάσσεται στην δέσμη των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας για την καταπολέμηση της κοινωνικής ανισότητας, επισήμανε ο κ. Μπακογιάννης κατά την ανακοίνωση της οικονομικής ενίσχυσης και τόνισε:

«Η έννοια της πρόνοιας και της στήριξης όσων έχουν ανάγκη, έχει νόημα και ουσία όταν φεύγει από τις εξαγγελίες και τις πολιτικές δηλώσεις και γίνεται πράξη. Αυτό, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το έχουμε κατακτήσει. Να μιλάμε λιγότερο και να προχωράμε στην πράξη. Να μην πρέπει να μας αναζητήσουν όσοι μας χρειάζονται, να γνωρίζουμε τις ανάγκες τους και να βρισκόμαστε δίπλα τους τη στιγμή που πρέπει».

Η νέα δράση προβλέπει την εφάπαξ χορήγηση ενός κουπονιού αγορών (voucher) αξίας 200 ευρώ, για την αγορά καύσιμης ύλης θέρμανσης (στερεάς, υγρής ή αέριας) και στοχεύει στην οικονομική ενίσχυση οικογενειών, που διαβιούν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με εισοδήματα κάτω από τα όρια της φτώχειας και οι οποίες δεν δύνανται να ανταπεξέλθουν οικονομικά στο ετήσιο κόστος θέρμανσης της κατοικίας τους.

Η δράση «Ζεστή Κατοικία» αποτελεί μέρος μίας σειράς δράσεων, οι οποίες σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τη Δομή «Γέφυρα» και έχουν ως απώτερο στόχο την ανακούφιση των ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

«Η δράση «Ζεστή Κατοικία» ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τη βασική αποστολή του ΙΣΝ για την υλοποίηση δωρεών και προγραμμάτων που στόχο έχουν την καταπολέμηση κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι η εν λόγω δράση, καθώς και το σύνολο των προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας που υλοποιούνται στην Περιφέρεια, είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης μεταξύ όλων των κοινωνικών φορέων και της ενεργοποίησης και της συνεργασίας με την τοπική κοινωνία, σε μια κοινή προσπάθεια για ένα διαφορετικό και καλύτερο μέλλον, με ίσες ευκαιρίες για όλους» δήλωσε η Μυρτώ Ξανθοπούλου από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Δωρεών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της Γέφυρας www.gefyra.com.gr και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας www.pste.gov.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ