today-is-a-good-day
21 C
Athens

Γ.Βρούτσης: Καμία σχέση με τη Ν.Δ. οι δηλώσεις της Μ.Ξαφά

«Καμιά σχέση δεν έχουν οι δηλώσεις της κ. Ξαφά με τη Νέα Δημοκρατία», τόνισε ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της οικονομολόγου, πρώην στελέχους του ΔΝΤ, Μιράντας Ξαφά, στην ΕΡΤ ότι είναι υπέρ της περικοπής των συντάξεων, ο κ. Βρούτσης είπε χαρακτηριστικά: «Η Νέα Δημοκρατία έχει τοποθετηθεί όχι μόνο στη Βουλή αλλά και με δηλώσεις της, με κείμενα και με πράξεις, με την κατάθεση της τροπολογίας, να μην περικοπούν οι συντάξεις […] Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λέει η κ. Ξαφά. Εμείς λέμε ότι οι συντάξεις δεν πρέπει να περικοπούν. Περικόπησαν άδικα και αχρείαστα».

Ο κ. Βρούτσης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με «λεονταρισμούς, ανοησίες και μονομερείς ενέργειες» το 2015 τίναξε στον αέρα το δημοσιονομικό υπόδειγμα της χώρας και γκρεμίστηκε το ΑΕΠ και οι προοπτικές του.

«Εγώ παρέδωσα την πρώτη και μοναδική αναλογιστική μελέτη της χώρας, που την υπέγραφε και το IMF (ΔΝΤ) και έλεγε ότι δεν χρειάζονται περικοπές, ο ΣΥΡΙΖΑ κορόιδευε τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους και έταζε αυξήσεις παντού και μετά το 2015 πήγαμε σε βίαιες μειώσεις, που αφορούν και τις κύριες συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων, την κατάργηση του ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους και φυσικά για τους νέους συνταξιούχους 35% οι κύριες συντάξεις μείωση και 45% οι επικουρικές», υπογράμμισε ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Παπαντωνίου, ο κ. Βρούτσης είπε πως «η Δικαιοσύνη πρέπει απρόσκοπτα να κάνει το έργο της και όπου υπάρχουν στοιχεία ή καταχρηστική συμπεριφορά απέναντι στο δημόσιο χρήμα, βεβαίως πρέπει να τιμωρούνται».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ