today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Tim Cook: Η Apple θέλει αυστηρότερους κανόνες σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Την πρόθεση του να υποστηρίξει ένα ακόμα πιο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο και κανόνες για την ιδιωτικότητα, θα εκφράσει ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Apple, Tim Cook στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Προστασίας Δεδομένων η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο  Tim Cook, αναμένεται να ζητήσει ισχυρούς νόμους για την υπεράσπιση της ιδιωτικής ζωής και της χρήσης δεδομένων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, σύμφωνα με την ομιλία που έχει προετοιμάσει για την διάσκεψη, στην οποία αναμένεται να τονίσει τη δέσμευση της Apple στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και να επαινέσει τους αυστηρούς νόμους περί προστασίας δεδομένων της ΕΕ.

Η ομιλία του έρχεται εν μέσω αυξημένης εξέτασης γύρω από την προστασία των δεδομένων και ακολουθεί μια σειρά μαζικών παραβιάσεων δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης αποκάλυψης του Facebook ότι έθεσε σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα περίπου 29 εκατομμυρίων χρηστών. Μόλις πέρυσι, ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων “χτυπήθηκε” από το σκάνδαλο της Cambridge Analytica , το οποίο έφερε τον ιδρυτή και πρόεδρο του Facebook αντιμέτωπο με διάφορες επιτροπές και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση φάνηκε πιο δραστήρια στη θέσπιση νομοθεσίας για την προστασία των δεδομένων από τους ομολόγους της στις ΗΠΑ. Αυτή τη χρονιά η ΕΕ επέβαλε τον κανονισμό για την προστασία των γενικών δεδομένων ή το GDPR, το οποίο απαιτεί από τις εταιρείες τεχνολογίας να εφαρμόσουν την προστασία των δεδομένων “με κάθε τρόπο”, να δώσουν την επιλογή στους καταναλωτές για την χρήση των προσωπικών τους δεδομένων και την δυνατότητα ανάκλησης αυτής της επιλογής ανά πάσα στιγμή. Κάποιοι νομοθέτες στις ΗΠΑ πιέζουν για μια παρόμοια νομοθεσία, προκειμένου να προστατεύσουν τους καταναλωτές από την κακή χρήση των δεδομένων τους από τις πανίσχυρες τεχνολογικές πλατφόρμες.

Στην ομιλία του στις Βρυξέλλες, ο Cook θα πει ότι η Apple βλέπει την ιδιωτικότητα ως “θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Ποτέ δεν θα δούμε την πραγματική δυναμική της τεχνολογίας χωρίς την πλήρη πίστη και εμπιστοσύνη των ανθρώπων που την χρησιμοποιούν”. Ο Cook έχει υιοθετήσει ένα ομοσπονδιακό νόμο περί ιδιωτικότητας στις ΗΠΑ, ενώ η εταιρεία του έχει διαχωρίσει τον τρόπο αντιμετώπισης των δεδομένων των πελατών της σε σχέση με τους υπόλοιπους τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Amazon, το Google και το Facebook. Την περασμένη εβδομάδα η Apple παρουσίασε ένα ηλεκτρονικό εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες της Βόρειας Αμερικής και της Αυστραλίας / Νέας Ζηλανδίας να κατεβάζουν, να αλλάζουν ή να διαγράφουν όλα τα προσωπικά δεδομένα που έχει συλλέξει η εταιρεία.

Ο Cook είναι ένα από τα πολλά στελέχη από κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ που θα μιλήσουν στο διήμερο συνέδριο στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα. Ο CEO του Facebook Mark Zuckerberg και ο CEO της Google Sundar Pichai αναμένεται μεταξύ άλλων, να παραστούν επίσης μέσω βίντεο μηνύματος

 

Πηγή: emea.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ