today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Φιλοσοφική: Φωτογραφική… διαμαρτυρία κατά του Ρουβίκωνα

Σε μία συμβολική κίνηση, προκειμένου να διακηρύξουν τη βούλησή τους να προασπίσουν τα ακαδημαϊκά ιδεώδη και να δηλώσουν την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε μορφή βίας μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους, προχώρησαν σήμερα, Τετάρτη, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τις Αρχές του πανεπιστημίου.

Η κοινότητα του ΕΚΠΑ -πρυτανικές Αρχές, Κοσμητεία της Φιλοσοφικής, καθηγητές και φοιτητές- στάθηκε στην κεντρική είσοδο της Φιλοσοφικής Σχολής, στην Πανεπιστημιούπολη, καταδικάζοντας «κάθε προσπάθεια κατάλυσης και υποκατάστασης των θεσμικών οργάνων του Πανεπιστημίου, καθώς και αυτών ολόκληρης της Πολιτείας».

«Οι προσπάθειες της “Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας” να εμφανιστεί με το προσωπείο φοιτητικής ομάδας ούτε νομιμοποιούν τις ενέργειές της, ούτε πείθουν. Αντίθετα, όπως καταδεικνύεται από τα γεγονότα της προηγούμενης Παρασκευής, η προκλητική ενέργειά της δημιουργεί πρόσφορο έδαφος και για άλλες ακραίες αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις, με ανεξέλεγκτες συνέπειες» αναφέρει, επίσης, σε δήλωσή του το ΕΚΠΑ.

Τέλος, τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας καλούν τους θεσμικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στηρίξουν το Πανεπιστήμιο στον αγώνα που δίνει για την ειρηνική διευθέτηση του προβλήματος και την άμεση αποκατάσταση της ακαδημαϊκής τάξης».

Την ίδια ώρα, ο Ρουβίκωνας χαρακτηρίζει την επικείμενη παρουσία των καθηγητών στην αίθουσα 516 ως «ανθρώπινη-αλυσίδα-τσίρκο». Τα μέλη του Ρουβίκωνα που υπογράφουν την ανακοίνωση ως «Φοιτητική ομάδα Ρουβίκωνα» αναφέρουν: «Σύμφωνα με πληροφορίες μας η γνωστή ανθρώπινη-αλυσίδα-τσίρκο καθηγητών και λοιπών παρατρεχάμενων θα εμφανιστεί έξω από το στέκι μας στη φιλοσοφική με σκοπό πάλι να προσπαθήσει να μας εμποδίσει απ’το να ανοίξουμε. Καλούμε τον κόσμο της σχολής την Τετάρτη στις 10:00 έξω από το στέκι μας στην αίθουσα 516 να μας στηρίξει με την παρουσία του και να καταδικάσει τις πρακτικές της κοσμητείας. Είναι απαράδεκτο σε μια σχολή που αυτή τη στιγμή διασπάται ένα ολόκληρο τμήμα (Φ.Π.Ψ.) και οι φοιτητές του δεν θα έχουν διδακτική επάρκεια και άρα θα βγαίνουν πτυχιούχοι-άνεργοι, η κοσμητεία να προσπαθεί να καταδείξει σαν πρόβλημα εμάς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ